Date companie
 
 
 
 

Dacă face guvern cu UDMR, Pontra trebuie redesemnat ca premier, susține Traian Băsescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Martie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, parlament, udmr, guvernare, program, curtea, constitutionala, redesemnat, corupt
 

Modificarea programului de guvernare înseamnă că premierul Ponta ar trebui redesemnat ca premier, a declarat președintele Traian Băsescu, duminică, într-o emisiune televizată. Șeful statului a precizat că, dacă premierul nu vine la Cotroceni, va ataca decizia Parlamentului la Curtea Constituțională. Traian Băsescu a spus că această schimbare prin aducerea UDMR practic înseamnă un nou Guvern care trebuie să vină pentru învestitură, și de ce nu și un premier redesemnat.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României ”- Trebuie sau nu să vină domnul Ponta la dumneavoastră, pentru o nouă investire? - În mod normal, schimbând, aducând ca aliat UDMR, e o schimbare masivă și de program și de structură. - Și dacă nu vine? - Va fi o încălcare a Constituției. Probabil, voi ataca hotărârea Parlamentului la Curtea Constituțională.”

Potrivit Mediafax, el a argumentat prin faptul că aducerea UDMR în Guvern ar însemna modificarea programului de guvernare, deoarece formațiunea va cere, printre altele, să fie introdusă Legea minorităților, va avea probleme cu însemnele locale și dreptul de arborare a steagurilor minorităților, va vrea utilizarea limbii materne în sănătate și în instituțiile centrale, uitând că orice cetățean român indiferent de etnie trebuie să cunoască limba națională. Întrebat dacă l-ar desemna din nou pe Victor Ponta ca la cârma Guvernului, președintele a spus că nu, din cauză că e un premier corupt.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României ”- Aveți vreo reținere în a-l desemna din nou? - Clar, nu-l mai desemnez pentru nimic în lume pe Victor Ponta, pentru că este un prim ministru corupt! Pot fi și alți politicieni, care să conducă Guvernul din partea USD. - Aveți dovezi că Victor Ponta este corupt? - Corupția la Ponta este ceea ce începuse să fie la Tariceanu, corupția ajunsă pe masa Guvernului, prin acte normative.

Într-un comunicat al Guvernului, citat de Mediafax, premierul Victor Ponta afirmă că declarațiile președintelui Traian Băsescu privind redesemnarea prim-ministrului sunt pur politice și fără nicio bază constituională, deoarece în Parlament va fi schimbată compoziția politică, nu și programul. Noul Executiv va continua cu programul de guvernare al USL, astfel că nu există niciun rol al președintelui în actuala procedură. Declarațiile făcute de președintele Băsescu, privind desemnarea premierului, arată doar gradul său de iresponsabilitate, se mai precizează în comunicatul de la Palatul Victoria.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2