Date companie
 
 
 
 

Dăncilă, Teodorovici, Fifor-noua conducere a PSD

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Iunie 2019
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : psd, alegeri, congres
 

Scenariul unui film horror. Prezentat astăzi la Sala Palatului, în discursul unui candidat la președinția Partidului Social-Democrat. Vorbim despre deputatul Liviu Pleșoianu, care a comparat "tăcerea" din PSD cu scenariul unui film de groază.

LIVIU PLEȘOIANU, deputat

"Voiam să vin fără costum, într-o cămașă albă, exact așa cum am urcat pe scenă anul trecut la marele miting împotriva abuzurilor, unde mulți dintre dumneavoastră ați participat. Dar am hotărât să vin fără costum, însă într-o cămașă neagră, pentru că vreau să vă povestesc un film horror, care a rulat pe marele ecrane. Dintr-o dată oamenii tac, toată lumea tace, nimenu nu scoate niciun sunet, colegii nu mai vorbesc între ei, delegații de la congres nu mai vorbesc între ei, oamenii în aceeași casă nu mai vorbesc între ei. Care este motivul? La fiecare zgomot produs, la cel mai mic sunet emis, ca în orice film horror care se respectă apar niște monștri răi." 

Pleșoianu a adăugat că sentința de condamnare a lui Liviu Dragnea nu a fost întâmplător la o zi după alegeri. În schimb, Viorica Dăncilă a ales varianta unui discurs bazat pe realizările programului de guvernare și despre provocările reprezentate de algerile următoare.

VIORICA DĂNCILĂ, președinte PSD

"Vom respecta opinia cetățenilor. Guvernul nu va emite ordonanță de urgență în legătură cu funcționarea sistemului judiciar. Orice modificare legislativă trebuie să se facă printr-o dezbatere dar și prin consultarea organismelor internaționale în domeniu."

Pe de altă parte, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. a declarat că social democrații ar trebui să fie mai preocupați de tehnologie și de online.

ECATERINA ANDRONESCU, ministrul Educației

COSMINA STOIAN, reporter

"4.000 de delegati au fost așteptați la Congresul PSD, la care a fost invitat și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a avut un mesaj destul de direct pentru social-democrați, cărora le-a spus că îi cheamă să trimită la Cotroceni un președinte al tuturor românilor, sensibil la nevoile celor mulți, și nu un președinte al unor găști."

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, președinte ALDE

"În acești doi ani și jumătate nu ne-am luptat doar cu opoziția, ci și cu structuri oculte. Servicii secrete care se ocupă de cu totul altceva decât de ceea ce ar fi firesc, servicii care ar trebui să își chetuiască bugetele pentru apărare cetățenilor. "

Discursurile liderilor politici nu au fost însă primite cu foarte mare entuziasm de cei din sală, care și-au petrecut o mare parte a timpului schimbând mesaje pe telefoane, poate sperând în aflarea cât mai rapidă a rezultatelor votului și admirând filmele de prezentare pregătite de echipa tehnică.

AMBIANTA

Rezultatele votului nu s-au lăsat mult așteptate. Viorica Dăncilă este noul președinte al partidului, învingându-l pe Liviu Pleșoianu care a ieșit pe locul al doilea. Eugen Teodorovici a fost ales președinte executiv iar Mihai Fifor este noul secretar general al PSD.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2