Date companie
 
 
 
 

Decizia CCR naste noi controverse

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Noiembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : boc, decizie, legea, curtea, educatiei, constitutionala, lakatos, geoana
 

Decizia Curtii Constitutionale in legatura cu Legea Educatiei, potrivit careia Guvernul a încãlcat competenta Parlamentului de unicã autoritate legiutoare nu a ramas fara ecou. Astfel, deputatul UDMR Petru Lakatos a declarat cã procedura asumãrii rãspunderii poate continua în Parlament.

prin tel.: PETRU LAKATOS deputat UDMR "Dacã la olimpiada începe maratonul si pe parcurs se descoperaã cã unul nu a avut viza medicalã, nu se opreste tot maratonul. -Una din solutii ar putea fi continuarea procesului de asumare a rãspunderii? -Exact! Trebuie vãzut, de aceea v-am dat exemplul cu maratonul de la olimpiadã."

Si premierul Emil Boc a precizat ca decizia Curții Constituționale a României permite Guvernului continuarea procedurii asumării răspunderii asupra proiectului legii Educației Naționale. Potrivit primului-ministru, dacă a existat un presupus conflict între puteri, el s-a încheiat când s-a permis citirea proiectului de lege în plenul Parlamentului, iar opoziția a reacționat cu o moțiune de cenzură. De partea celalaltã, presedintele senatului, Mircea Geoanã le transmite reprezentantilor Guvernului sã accepte înfrângerea.

MIRCEA GEOANÃ presedintele Senatului "Voi transmite premierului Boc o scrisoare în care voi solicita retragerea angajãrii rãspunderii si dacã nu va fi onorat (...) voi cere sã convocãm Birourile reunite ale camerelor, unde vom transa acest subiect."

Mircea Geoana a adaugat ca președintele Traian Băsescu dă un exemplu de nesupunere la adresa Curții Constituționale a României prin catalogarea acestei instituții ca fiind penibilă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2