Date companie
 
 
 
 

Deputatii, impotmoliti in Ordonanta 50

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Noiembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : buget, lege, finante, ordonanta, 50, deputati, articole
 

Dezbatera Ordonanței 50 decurge extrem de anevoios. Mulți dintre deputatii din Comisia de buget-finanțe absentează de la lucrări, iar cei prezenti se împotmolesc în articolele de lege. Unul dintre motive ar fi traducerea inexacta a textului.

VIOREL ȘTEFAN preș., Comisia Buget-Finanțe "Dezbaterea pe ordonanță decurge foarte anevoios. Dezbatem un text de ordonanță care, în opoinia mea, a preluat în mod mecanic textele din directiva europeană, au fost traduse ca atare și corespondentul în limba română, dpdv. al terminologiei contabile, financiare, ecomomice, nu se potrivește foarte bine."

Joi, pe parcursul a doua ore, deputații nu au reușit să discute decât două dintre articolele Ordonanței 50. Unul dintre acestea prevede dreptul clientului de a cere explicații în scris băncii, în legătură cu orice noțiune din contract pe care nu o înțelege. La rândul ei, banca este obligată să pună la dipoziția consumatorului explicațiile, care, dacă sunt însușite de client, devin parte în contractul de credit.

VIOREL ȘTEFAN preș., Comisia Buget-Finanțe "Constat că am progesat serios de la art. 33 la art. 34, că pe 35 nu l-am tranșat. Până la 97... mai avem 97 de săptămâni. Sau cât? Între a întârzia adoptarea legii și necesitatea de a avea o lege care să corespundă exigențelor, preferam să întârziem, dar să avem o lege bună."

Deputații au mai discutat și despre interdicția pusă băncilor de a majora nivelul comisioanelor și a tarifelor de orice natură, în mod unilateral.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Grupul Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, bun-platnic la bugetul de stat ( 18 Ianuarie 2021 )

  110 milioane de euro într-un singur an, contribuția la bugetul de stat a Grupului Transilvania General Import Export - European Drinks&Food, deținut de Viorel Micula și Ioan Micula! Economia românească...

 • Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională ( 13 Ianuarie 2021 )

  Legea care prevede majorarea pensiilor cu 40% este constituțională! Judecătorii Curții Constituționale a României au respins obiecția de neconstituționalitate a Legii pentru aprobarea rectificării bugetului de stat și a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020, care prevăd, printre altele, majorarea cu 40% a punctului de pensie. 

 • Facilități fiscale, în legea privind gospodăria țărănească promulgată ( 23 Noiembrie 2020 )

  Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care gospodăria țărănească va fi scutită de impozit pe terenuri și clădiri. Acest lucru este posibil cu condiția ca respectiva gospodărie să fie înscrisă într-o cooperativă...

 • Propunere de introducere a unei taxe returnabile, pentru ambalajele de apă, sucuri și băuturi ( 20 Noiembrie 2020 )

  Sticlele de apă, suc sau bere, taxate suplimentar, dar cu posibilitatea recuperării banilor pe ambalaje! Ministerul Mediului a pus în dezbatere publică un proiect de lege care vizează taxarea PET-urilor, a sticlelor sau a dozelor...

 • Cătălin Ivan denunță dubla măsură în politică ( 28 Octombrie 2020 )

  12 partide, ONG-uri și fundații s-au unit sub o singură platformă, Partidul Ecologist Român. Cătălin Ivan, fondatorul formațiunii Alternativa pentru Demnitate Națională, a explicat de ce adeziunea la PER reprezintă o soluție pentru cei care își doresc o Românie sănătoasă. "Avem nevoie de un un proiect românesc în Europa, de o viziune a noastră în Europa", spune fostul europarlamentar, care susține și ideea unui fond de solidaritate cu cetățenii, din partea partidelor politice parlamentare, mai ales acum în timpul pandemiei.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2