Date companie
 
 
 
 

Deputatii si senatorii UDMR fac presiuni pentru aprobarea liniei maghiare la U.M.F. Tg. Mures

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : proiect, mures, farmacie, udmr, coalitie, targu, maghiara, hotarare, dezbatere, universitatea, publica, medicina, linie
 

Proiectul hotărârii de guvern privind înființarea unei linii maghiare de învățământ la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș a fost discutat marți în primă lectură în ședința Executivului. Controversatul proiect este lansat în dezbatere publică pe internet, timp de 10 zile. Mai exact, documentul e postat pe site-ul oficial al ministerului Educației- www.edu.ro. La nivel de Coaliție, UDMR a făcut presiuni pentru ca hotărârea să fie adoptată urgent, așa că liderii Uniunii si ai PDL au discutat acest subiect cu premierul. In opinia lui Mihai Răzvan Ungureanu, soluția tehnică pentru UMF Târgu Mureș trebuie să respecte principiul autonomiei universitare si al multiculturalității. Premierul a precizat că grija actualului Cabinet este ca diplomele pe care le obțin studenții mureșeni să poată fi recunoscute legal.

MIRCEA DUȘA, liderul deputataților PSD "- Vom ataca in contencios administrativ si vom solicita instanței să se pronunțe acestei hotărari. - O motiune de cenzură aveți în vedere? - Daca se forteaza nota si se va modifica legea invatamantului. Sigur ca da!"

Deputații și senatorii UDMR au boicotat luni ședințele Parlamentului, pentru a forța mâna Guvernului. Parlamentarii Uniunii au primit mandat din partea liderului lor să nu participe la lucrările plenului.

MATE ANDRAS, deputat UDMR "Vrem siguranța ca se va rezolva situatia de la UMF Targu Mures. E un semnal ca legea trebuie respectata."

NICOLAE MIRCOVICI, deputat minorități naționale "Este o problema delicata. Faptul ca nu participa pentru ca legea educatiei nu e respectata, nu pot sa fiu decat de acord cu un protest care vizeaza nerespectarea unei legi."

VASILE BLAGA, președintele Senatului "Guvernul a primit din partea Coalitiei mandat clar de a rezolva această problemă legal si parerea mea este ca vor gasi o solutie.  Sigur că nu este o situatie confortabilă."

Reprezentanții Puterii au anunțat că nu au luat vreun moment în calcul iesirea de la guvernare a maghiarilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Negocieri pentru moțiune ( 2 Septembrie 2021 )

  Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

 • O nouă generație de absolvenți ai Școlii Postliceale Sanitare „Atlas” ( 26 Iunie 2021 )

  Ultima zi de școală, prima zi din viitor! O nouă generație de asistenți medical părăsește băncile Școlii „Atlas” din București, pregătită pentru a salva vieți. Festivitatea de absolvire a fost organizată...

 • Conferință pe tema securității, la Universitatea ”Carol I” ( 25 Iunie 2021 )

  ”România și noua dinamică a securității internaționale”! Este genericul sub care Universitatea Națională de Apărare ”Carol I” a organizat cea de-a șasea conferință științifică internațională privind securitatea...

 • Transportul public din București-Ilfov, reorganizat până în toamnă ( 5 Mai 2021 )

  Transportul public din zona București-Ilfov va intra, începând cu luna aceasta, într-un proces de reorganizare. Anunțul a fost făcut de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov. Proiectul își propune să optimizeze actuala rețea de transport de la nivelul întregii regiuni.

 • Ajutor financiar de la stat, pentru închiderea definitivă a minelor necompetitive ( 8 Aprilie 2021 )

  Ajutor financiar, pentru închiderea minelor necompetitive! Potrivit proiectelor propuse de Ministerul Energiei și adoptate, miercuri, prin două Hotărâri de Guvern, peste 100 de milioane de lei se vor aloca în scopul...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2