Date companie
 
 
 
 

Dorin Recean, vizită oficială în România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Martie 2023
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Vizita oficiala Dorin Recean
 

Noul premier al Republicii Moldova, Dorin Recean, vizită oficială în România! Prim-ministrul Moldovei s-a întâlnit, mai întâi, cu premierul României, Nicolae Ciucă, la Palatul Victoria, pentru a dezbate situația securității din regiune, precum și teme economice.

NICOLAE CIUCĂ, premierul României
"L-am asigurat pe omologul meu cu privire la susținerea de neclintit a României pentru respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, în frontierele sale recunoscute la nivel internațional. România promovează permanent, inclusiv la Bruxelles, necesitatea susținerii Republicii Moldova pe mai multe planuri, pentru a rezista atitudinii foarte asertive a Rusiei. De altfel, România va continua să promoveze, în plan european, măsuri în domeniul securitar al rezilienței, un exemplu fiind obiectivul creării unei misiuni civile a Uniunii Europene pentru Republica Moldova."

De partea cealaltă, Dorin Recean a subliniat că este absolut firesc ca prima sa deplasare oficială în străinătate de la preluarea mandatului să fie la București, întrucât România este cel mai important partener comercial al Chișinăului.

DORIN RECEAN, premierul Republicii Moldova
"În programul nostru de guvernare este foarte clar specificat. În relația cu Bucureștiul, ne dorim aprofundarea parteneriatului strategic, avansarea rapidă în procesul de aderare la Uniunea Europeană, dezvoltarea relațiilor speciale privilegiate, implementarea foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare și implementarea a cât mai multe proiecte de infrastructură, și aici este oportunitatea mediului de afaceri de pe malul drept al Prutului să participe la dezvoltarea economică comună. Vorbesc despre interconectarea energetică, despre valorificarea acordului interguvernamental pentru asistența financiară nerambursabilă oferită de București."

Vizita premierului Republicii Moldova a continuat cu o întrevere, la Palatul Cotroceni, cu șeful statului, Klaus Iohannis. De asemenea, Dorin Recean s-a întâlnit, în cadrul vizitei la București, și cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, respectiv cu președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu. Dorin Recean a fost numit în funcția de prim-ministru al Republicii Moldova pe 10 februarie, după demisia Nataliei Gavrilița.


Dorin Recean, vizită oficială în România

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2