Date companie
 
 
 
 

Dragnea: "PNL să numească miniștri dacă nu acceptă propunerea lui Ponta"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Februarie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : pnl, USL
 

Blocaj și avertizări în USL! În timp ce social-democrații așteaptă un semn de la liberali pentru a relua discuțiile privind componența guvernului, PNL anunță că reprezentanții PSD ar trebui să afirme "clar și deschis" dacă nu mai doresc existența USL. Potrivit președintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, noua alianță electorală USD, formată din PSD, UNPR și PC, poate asigura guvernarea, din punct de vedere aritmetic, fără PNL.

LIVIU DRAGNEA, președintele executiv al PSD: "Nu vrem să excludem PNL, dar la întrebarea aceasta, dacă vă răspund strict aritmetic, răspunsul este Da, dar nu dorim să ajungem acolo".

El a explicat că în prezent nu există stabilitate în anumite ministere.

LIVIU DRAGNEA, președintele executiv al PSD: "Nu avem ce să negociem, să le spunem dați-ne nouă o funcție, vrem noi să vă dăm altă funcție. Nu am făcut niciodată lucrul ăsta și nu o să-l facem niciodată, pentru că nu suntem în cadrul Guvernului la talcioc"

Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat că PNL nu acceptă să fie pus pe picior de egalitate cu PC.

KLAUS IOHANNIS, prim-vicepresedinte PNL: "Noi am fost foarte categorici in aceasta chestiune, PSD va trebui sa aleaga intre noi sau ei. (...) daca ei deodata se inteleg super bine sa ramana impreuna. PC si PNl sunt pe picior de egalitate? Absolut deloc. nici nu acceptam termen de comparatie."

Iohannis a mai spus că nu a fost stabilită "nicio dată, niciun loc" pentru continuarea negocierilor, dar apreciază că este posibil ca acestea să fie reluate luni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Programul de guvernare și lista miniștrilor, aprobate ( 10 Februarie 2020 )

  Componența Guvernului Orban și programul de guvernare, aprobate de conducerea PNL! Liberalii au explicat astăzi că formula Cabinetului rămâne aceeași. La fel și programul de guvernare, pe baza căruia Guvernul a fost învestit inițial. Din document au fost scoase însă obiectivele realizare. În schimb au fost adăugate câteva măsuri, din domeniul fondurilor europene, al lucrărilor publice și afacerilor interne.

 • Moțiunea de cenzură, citită în Parlament ( 3 Februarie 2020 )

  Moțiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL- privatizarea democrației românești", depusă de PSD și UDMR, a fost citită, astăzi, în Parlament! La finalul ședinței, premierul, Ludociv Orban a anunțat că parlamentarii...

 • PNL susține eliminarea pensiilor speciale ( 9 Decembrie 2019 )

  Vicepremierul anunță anularea pensiilor speciale! Raluca Turcan a declarat, la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL, că liberalii vor susține eliminarea pensiilor speciale, de la această decizie făcând excepție militarii...

 • În pregătire, sancțiuni drastice pentru cei care vând alcool minorilor ( 17 Noiembrie 2019 )

  Comercianții care vând băuturi alcoolice minorilor pot risca amenzi drastice! Cel puțin așa prevede un proiect de lege inițiat de parlamentarul PNL Gigel Știrbu, susținut de 36 de liberali.

 • Ludovic Orban a finalizat lista cu propunerile de miniștri ( 24 Octombrie 2019 )

  Partidul Național Liberal a validat, în unanimitate, în ședința Biroului Politic Național, lista finală cu propunerile de miniștri pentru formarea noului Guvern. Executivul condus de Ludovic Orbanva avea un vicepremier, în persoana...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2