Date companie
 
 
 
 

Elena Udrea a scos oamenii în stradă, ca să marcheze împlinirea a doi ani de la suspendarea președintelui Traian Băsescu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iulie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, suspendare, udrea, parlament, cotroceni, pnl, candidat, USL
 

În plin scandal legat de arestarea fratelui președintelui Traian Băsescu, liderul Partidului Mișcarea Populară, Elena Udrea, a scos oamenii în stradă, pentru a marca împlinirea a doi ani de la suspendarea șefului statului.

ELENA UDREA, președinte PMP "Am vrea ca acest marș să arate că PMP e partidul politic, care își asumă drumul politic pe care a pornit România. E un marș prin care putem spune că avem nevoie să mergem mai departe și că nu trebuie să plecăm din România. Nu trebuie să uităm că PNL a fost parte din încercarea de lovitură de stat, dată cu ajutorul Parlamentului."

Liderul Partidului Mișcarea Populară a explicat și care ar fi condiția susținerii unui candidat liberal în cursa pentru Cotroceni.

ELENA UDREA, președinte PMP "- Din punctul nostru de vedere, o unitate a dreptei înseamnă să susținem pe cel mai bun candidat. - Sustineți un candidat PNL? - Dacă își va asuma că nu se va mai implica, de ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului, în acțiunea USL împotriva justiției, dacă se dezice de ce s-a întâmplat, atunci e un candidat care merită susținut."

În 6 iulie 2012, președintele Traian Băsescu a fost suspendat de parlament cu majoritate de voturi, iar funcția supremă în stat a fost preluată imterimar de șeful Senatului de la acea vreme, Crin Antonescu. Referendumul pentru demiterea președintelui a avut loc în 29 iulie și a avut un rezultat controversat. Peste șapte milioane patru sute de mii de români au votat în favoarea demiterii președintelui, și mai puțin de un milion de persoane cu drept de vot s-au exprimat contra demiterii. În 21 august 2012, Curtea Constituțională a invalidat referendumul, pe motiv că nu a întrunit cvorumul necesar de jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise pe listele electorale permanente. În 2012 a fost pentru a doua oară când Traian Băsescu a fost suspendat de Parlament. Prima dată a fost suspendat în 2007, dar, la referendumul de atunci, 74% dintre voturile exprimate au fost împotriva demiterii. După doi ani, în 2009, Traian Băsescu a fost reales președinte al României.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2