Date companie
 
 
 
 

Fără autonomie pe criterii etnice

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Iulie 2017
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : autonomie, maghiari
 

Autonomia pe criterii etnice nu este de dorit! Afirmația tranșantă îi aparține președintelui Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Harghita și Covasna. Șeful statului a participat la o dezbatere alături de reprezentanții administrației publice locale din cele două județe. La eveniment, după imnul României, a fost cântat imnul Ținutului Secuiesc. Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, i-a oferit președintelui un steag al Ținutului Secuiesc, iar în replică șeful statului a cerut consilierilor săi un steag al României, pe care i l-a înmânat acestuia. Klaus Iohannis a spus în discursul său că sunt trei teme despre care toată lumea se așteaptă să vorbească: descentralizare, regionalizarea și autonomie.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Autonomia locală ajută dar autonomia pe criterii etnice nu este de dorit pentru ca se inhiba dezvoltarea. La aceste concluzii s-a ajuns la nivel european."

De asemenea, șeful statului a subliniat necesitatea învățării limbii române de către populația din regiune.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Mă îngrijorează soarta tinerilor din zonă care nu vorbesc limba română, trebuie să le asigurăm un viitor oriunde."

Iohannis a vorbit și despre problemele legate de dorința folosirii steagului Ținutului Secuiesc, explicând că există astfel de exemple și în alte țări, însă doar din perspectivă turistică. După întâlnirea cu autoritățile locale, președintele a vizitat Catedrala Episcopală Ortodoxă "Sfântul Nicolae" din Miercurea Ciuc, Complexul monahal Șumuleu-Ciuc și Bazilica "Sfânta Maria".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Orele de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților, reglementate prin OUG ( 28 Septembrie 2018 )

  Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților! Valentin Popa a demisionat din funcția de ministrul Educației din cauza refuzului asumării acestei OUG.

 • Rezoluția privind autonomia Ținutului Secuiesc, inacceptabilă ( 9 Ianuarie 2018 )

  Reacții categorice, după ce trei formațiuni politice maghiare au semnat o declarație comună prin care cer autonomia Ținutului Secuiesc! Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că autonomia teritorială pentru Ținutul Secuiesc...

 • Turiști maghiari blocați în munți, în județul Alba ( 19 Iulie 2015 )

  Misiune de salvare dificilă, în județul Alba! Doi turiști maghiari au urcat pe stâncile din Munții Piatra Secuiului, fără să țină cont că s-au aventurat în afara traseului marcat. Abia când au ajuns în vârful muntelui, și-au dat seama că nu mai pot coborî de pe stâncile abrupte. Cei doi bărbați, în vârstă de 45 de ani fiecare, se aflau într-o zonă abruptă...

 • Peste 100.000 de participanți la pelerinajul de Rusalii de la Șumuleu Ciuc ( 23 Mai 2015 )

  Peste 100.000 de persoane, între care și președintele Ungariei, Ader Janos și soția sa, au asistat, sâmbătă, la slujba de Rusaliile catolice oficiată pe Muntele Șumuleul Mic din județul Harghita. Totodată, alți zeci de mii de credincioși au urcat muntele spre locul de pelerinaj. Unii dintre aceștia urcă în genunchi și pe coate, desculți, pe coasta abruptă a muntelui, numită "Drumul Crucii".

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2