Date companie
 
 
 
 

Final indecis pentru miercurea de foc din PSD

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Iunie 2017
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : psd, guvern, grindeanu
 

Final indecis pentru miercurea de foc din PSD. După sedința maraton a Consilului Național Executiv al partidului, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu și-au declarat război total. Premierul a părăsit ședința CExN înainte de finalul acesteia, iar Dragnea a afirmat că atât Grindeanu, cât și ceilalți miniștri nu au luat în serios programul de Guvernare.

LIVIU DRAGNEA, președinte, PSD

"Acest document majoritatea colegilor au tras concluzia, inclusiv eu, că o parte din membri Guvernului și din păcate nu o parte mică, nu au luat foarte în serios programul de guvernare, unii chiar nu l-au luat deloc în serios. Nu au reușit să se coordoneze, nu au reușit să stabilească o realție de cooperare, colaborare."

Într-o conferință de presă susținută târziu în noapte de Grindeanu la Palatul Victoria, acesta a atras atenția că partidul în care activează de 21 de ani nu este proprietatea nimănui.

SORIN GRINDEANU, premierul României

"Partidul Social Democrat nu este pcf-ul nici a lui Sorin Grindeanu, nici a lui Liviu Dragnea, nici a lui Nicolae Bădălău, sau Stănescu și alții. Forța acestui partid a stat și stă drept dovada alegerile din 11 decembrie, în sutele de mii de membri."

Dacă inițial Liviu Dragnea a spus că premierul și-a anunțat demisia în cadrul Consiliului Național Executiv al PSD, Grindeanu spune că nu va pleca din fruntea Executivului.

LIVIU DRAGNEA, președinte, PSD


"Al doilea lucru de care am luat act, anunțul primului ministru că își va prezenta demisia. PSD-ul este pregătit, împreuna de colegii de la ALDE, să formeze un nou Guvern, care va avea o foaie de parcurs mult mai bine structurată, care va cuprinde și acțiunile și măsurile necesare pentru a se recupera întârzierile."

SORIN GRINDEANU, premierul României

"Nu îmi dau demisia și vă spun și de ce. Am obligația să mă comport responsabil față de România și față de partidul din care fac parte. Să știți că acest Guvern este Guvernul României, nu e Guvernul CEX-ului. (...) Închid prin a vă spune că, sau a sublinia ca să nu fi fost înțeles greșit, că voi rămâne premier până când domnul președinte Klaus Iohannis va desemna un alt candidat cu nume și prenume din partea partidului care a câștigat alegerile, iar acela este PSD-ul."

Criza politică din interiorul PSD ar putea duce la măsuri incredibile. Partidul se pregătește să depună moțiune de cenzură împotriva guvernului numit tot de PSD, susțin anumite surse politice. Acest lucru va reprezenta o premieră în istoria politică a României, niciun guvern nu a mai trecut până acum printr-o moțiune de cenzură care să fie depusă exact de aceiași oameni care au garantat și votat instalarea sa.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2