Date companie
 
 
 
 

Furtună în PNL! Aripa Tăriceanu vrea continuarea USL, liderii fideli lui Antonescu se opun

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Februarie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : ponta, pnl, antonescu, alianta, USL, tariceanu
 

Decizia liderilor PNL a rupe alianța cu PSD a stârnit o adevărată furtună printre liberali. Fostul președinte al formațiunii, Călin Popescu- Tăriceanu, a calificat decizia drept una pripită, bazată pe orgolii și ambiții politice. Tăriceanu l-a somat pe liderul PNL Crin Antonescu să anuleze hotărârea luată marți și să revină în USL.

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, senator PNL ”Dragă Crin, dacă tu nu îți vei asuma această responsabilitate, atunci o voi face eu. Îi voi cere premierului Victor Ponta să își mențină toate angajamentele făcute față de PNL, respectiv menținerea tuturor pozițiilor centrale și locale, listele comune la PE, cât și susținerea unui candidat liberal la presedinția Românie. Fac apel la toți colegii mei, să mi se alăture în acest efort.”

Călin Popescu-Tăriceanu îi cheamă pe liberalii care vor să rămână la guvernare să refacă USL împreună cu actualul premier. De altfel, el a discutat la Palatul Victoria cu Victor Ponta. Cei doi au convenit să salveze USL, pe care Tăriceanu îl consideră un proiect de importanță națională.

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, senator PNL ”Am vorbit dimineață cu premierul Victor Ponta și l-am întrebat dacă dorește să continue proiectul USL. Mi-a spus că dorește să îl continue în actuala formă.”

Demersul lui Călin Popescu-Tăriceanu a fost aspru criticat de liderii liberali.

prin telefon: LUDOVIC ORBAN, deputat PNL ”Există o vorbă din popor: ”iartă-l că nu știe ce face”! Astăzi, nu îl recunosc pe domnul Tăriceanu. Parcă îndeplinește o misiune contrară a ceea ce gândește, a ceea ce a făcut în ultimii 24 de ani.”

Liderul deputaților PNL, George Scutaru, l-a acuzat pe Tăriceanu că a devenit unealta lui Victor Ponta, pentru a destabiliza și a distruge partidul.

GEORGE SCUTARU, liderul grupului liberal din Camera Deputaților ”Personal, trăiesc o mare dezamăgire legată de Tăriceanu. Cine l-a pus pe dânsul să negocieze în numele PNL? Nimeni! Domnul Tăriceanu și domnul Ponta vor să ne ia de mână și să ne treaca strada cu forța. Domnul Tăriceanu se reprezintă, deocamdată, pe domnia sa."

Însă nu doar Călin Popescu Tăriceanu vrea ca USL să meargă mai departe. Cristian David, Radu Stroe și Ioan Ghișe s-au numărat printre liberalii care s-au exprimat împotriva ruperii USL, la momentul votului din Delegația Permanentă a PNL. De asemenea, potrivit unor surse, aproximativ 30 de parlamentari liberali vor si ei continuarea colaborării cu PSD. Nici în teritoriu decizia liderilor PNL de a rupe USL nu întrunește unanimitatea. Președintele PNL Harghita a declarat că liberalii vor să păstreze, la nivel local, alianța cu PSD, dar că relațiile se vor deteriora, dacă UDMR intră la guvernare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2