Date companie
 
 
 
 

Guvernantii discuta cu sindicatele si patronatele posibilitatea majorarii salariului minim

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Decembrie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : guvernul, boc, sindicate, patronate, majorare, premier, salariul, minim
 

Guvernul e dispus sa dea 30 de lei în plus, la salariul minim. Premierul Emil Boc a declarat, în timpul unei intalniri cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor, ca analizeaza majorarea salariului minim de la 670 lei la 700 lei. El a precizat ca acesta ar fi nivelul maxim, peste care nu poate sa treaca, în lipsa fondurilor bugetare. Totodata, Executivul intentioneaza sa elimine impozitului pe venit, pentru salarii între 700 lei si 1.000 lei.

MARIAN MILUT, presedinte U.N.P.R. "Nu se vorbeste neaparat de o crestere. Noi am vorbit de o consolidare si probabil ca se va face in jur de 700 de roni. Sunt si alte masuri la care se gandeste acum guvernul, si anume diminuarea unor taxe si impozite pe salarii anul viitor"

VICTOR PONTA, presedinte PSD "Un salariu minim de 800 de lei, ar fi cel mai mic din UE, dar ne-ar permite aplicarea cotelor de asigurari sociele si ar merge in paralel cu scoaterea muncii la negru. Ar aduce-o in zona fiscalizarii. Pentru asta, trebuie sa ai o gandire economica, ceea ce guvernul nu are."

Proiectul legii bugetului de stat pe 2012 si proiectul legii bugetului asigurarilor sociale au intrat luni in dezbaterea comisiilor parlamentare pentru avizare. Opoziția a depus peste 8.000 de amendamente si contestă chiar fundamentele bugetului, în principal deficitul bugetar de 1,9% din PIB, prevăzut în proiecte. Tot procesul trebuie, insa, finalizat pana in 12 decembrie, cand cele doua proiecte intra in dezbaterea plenului.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2