Date companie
 
 
 
 

Hotărârea de suspendare a președintelui, atacată la Curtea Constituțională

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Iulie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, suspendare, cotroceni, declaratie, curtea, constitutionala, referendum, hotarare
 

Mergem la referendum! Așa a început Traian Băsescu declarația de presă susținută vineri, noaptea, la Palatul Cotroceni, după încheierea votului în Parlament. Președintele suspendat al României a precizat ca a sesizat Curtea Constituțională cu privire la hotărârea de suspendare, dar nu pentru a-și apăra scaunul, ci ca urmare a obligației sale de șef de stat, de a epuiza toate căile de atac asupra unui demers susceptibil de a fi abuziv, cum este acțiunea de suspendare a șefului statului. În discurs, Traian Băsescu a lansat atacuri la adresa, în special, a premierului Victor Ponta, pe care l-a acuzat că minte cu seninătate și că a inflamat cancelariile lumii cu plagiatul din teza de doctorat, dar și cu asa-zisul masterat, de la Universitatea din Catania. Totuși președintele suspendat le-a transmis și un îndemn, celor care dețin puterea.

TRAIAN BĂSESCU, președintele suspendat României "Să aveți grijă de țară și de oamenii ei!"

În plus, le-a explicat care ar fi principiile după care ar trebui să guverneze țara.

TRAIAN BĂSESCU, președintele suspendat României "Înseamnă să creați locuri de muncă, înseamna în mod deosebit să nu va atingeți de justitie și de instituțiile statului."

Traian Băsescu a explicat și care a fost rațiunea pentru care și-a asumat tăierea pensiilor și salariilor, și cât de mult i-a împovărat conștiința aceasta măsură.

TRAIAN BĂSESCU, președintele suspendat României "Nu aveti cum să înțelegeti care e sentimentul unui președinte care trebuie să treacă cu țara si poporul printr-o criză grea."

Întrebat de ziariști dacă are ceva să-și reproșeze, Traian Băsescu a precizat că ar avea mai multe, dar a precizat că există un aspect pe care nu și l-ar putea reproșa: vreo fapta de încălcare a Constituției! El a mai adăugat că principalul argument al "suspendacilor", cum i-a numit pe opozantii sai, este acela că președintele nu mai are popularitate, argument care nu poate justifica suspendarea. Dacă suspendacii au dreptate sau nu, se va vedea pe 29 iulie, când Traian Băsescu va fi față în față cu poporul.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2