Date companie
 
 
 
 

Intalnirea dintre Traian Basescu si Barack Obama, un succes

RSS Știri
 
 
Data publicării : 14 Septembrie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, acord, vizita, declaratie, Obama, sistem, antiracheta, unite, statele
 

Sistemul antirachetă este un câștig pentru securitatea Americii și României, dar și pentru țările Uniunii Europene. Este declaratia presedintelui Traian Bãsescu, revenit în țară după vizita în Statele Unite, in cadrul căreia a discutat si cu liderul de la Casa Albă, Barack Obama. Întâlnirea a durat aproximativ o jumătate de oră, iar la dialogul dintre cei doi a asistat și vicepreședintele american, Joe Biden. Băsescu a asistat la semnarea acordului privind găzduirea pe teritoriul țării noastre a componentelor terestre ale scutului american antirachetă din localitatea Deveselu, judetul Olt. Acest document a fost semnat de secretarul de stat, Hillary Clinton si ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi.

TRAIAN BĂSESCU, președintele României "Obiectivul este ca, în timp, aceastã constructie sã devinã parte a sistemului anti-rachetã al NATO. Acordul nu are nimic secret în el, vreau sã îndepãrtez orice speculatie legatã de anexe secrete. Este obligatia statului român sã informeze cetãtenii asupra acestui acord. El va trebui ratificat în Parlamentul României."

Băsescu a precizat că, în aproximativ zece zile, conținutul acordului ar putea fi făcut public de secretarul de stat Bogdan Aurescu. Președintele a mai vorbit și despre semnarea unui alt act extrem de important, adoptat la nivelul celor doi șefi de stat. Este vorba despre declarația comună privind parteneriatul strategic pentru secolul 21. Liderul de la Cotroceni a precizat că, in document, este menționat faptul că președintele Statelor Unite își asumă susținerea modificării legii pentru acordarea vizelor. Traian Băsescu a adăugat că vizita peste Ocean a fost un eveniment "bine securizat", pentru a nu fi "distrus mediatic".« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2