Date companie
 
 
 
 

Italia va sprijini aderarea României la Spațiul Schengen

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iulie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Romania, ambasador, presedintie, schengen, italia, UE, corlatean, initiative
 


România contează pe sprijinul Italiei pentru aderarea la Spațiul Schengen. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Titus Corlățean, cu ocazia lansării Președinției italiene rotative a Consiliului Uniunii Europene. La rândul său, Ambasadorul Italiei, Diego Brasioli a anunțat că țara sa va încerca, în cele șase luni de mandat, să atingă obiectivului aderării României la Schengen.

E.S. DIEGO BRASIOLI, ambasadorul Italiei în România "Noi credem că toate condițiile pentru aderarea la Schengen au fost îndeplinite din 2011.  Ceea ce vă pot asigura este că noi vom continua să lucrăm împreună cu partenerii noștri, așa cum am făcut și în trecut, să ajungem la un consens."

La rândul său, ministrul de externe Titus Corlățean a declarat că România este pregătită să lucreze cu președinția italiană pentru a obține o creștere economică dar și pentru consolidarea uniunii economice și monetare.

TITUS CORLĂȚEAN, ministrul Afacerilor Externe "România împărtășește pe deplin obiectivele unei Europe mai puternice, mai integrate și mai solidare astfel cum sunt reflectate și de programul cu obiective al președinției italiene."

ANGELA FILOTE, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România "Ceea ce ne dorim este să vedem nu numai creștere economică, intrarea pe plus a economiei europene ci și resimțirea beneficiilor acestei creșteri economice la nivelul cetățenilor."

Italia a preluat de la Grecia președinția Uniunii Europene pentru o perioadă de șase luni, până în decembrie 2014. Președinția italiană se va axa pe inițiative de creștere economică și ocuparea forței de muncă, dezvoltarea zonei de securitate și justiție, controlul migrației și consolidarea rolului Uniunii Europene în lume.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cătălin Ivan, în cursa pentru Cotroceni ( 17 Septembrie 2019 )

  Cătălin Ivan, coordonatorul politic ADN, Alternativa pentru Demnitate Națională, și-a anunțat candidatura la Președinția României. Tânărul politician a ales să facă acest anunț într-un cadru inedit, o uzină înființată în anul 1876, pentru că, susține el, istoria acestei fabrici se identifică într-adevăr cu istoria României moderne, dar și pentru a trage un semnal de alarmă în privința pierderii competitivității industriei românești.

 • Turiști străini în România ( 16 Septembrie 2019 )

  Peste un milion de turiști nerezidenți au vizitat România, în primul semestru al acestui an! Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Statistică.

 • România, pe primul loc în topul deceselor premature, în U.E. ( 6 Septembrie 2019 )

  România se situează pe primul loc în topul deceselor premature în Uniunea Europeană. Potrivit raportului Eurostat publicat astăzi, 80,1% dintre decesele înregistrate la persoane sub 75 de ani în anul 2016 ar fi putut fi evitate...

 • România, condamnată la CEDO în dosarul incendiului de la Maternitatea Giulești ( 23 Iulie 2019 )

  Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că autoritățile române au încălcat articolul 5 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului, privind obligația de motivare a unei măsuri preventive, atunci când judecătorii au arestat-o...

 • Viorica Dăncilă, desemnată candidatul PSD la prezidențiale ( 23 Iulie 2019 )

  Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale! Social-democrații au ales-o pe Dăncilă, cu majoritate de voturi, în ședința Biroului Permanent Național care a avut loc astăzi. Rezultatul votului va fi validat în Comitetul Executiv Național al PSD...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2