Date companie
 
 
 
 

Italia va sprijini aderarea României la Spațiul Schengen

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iulie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Romania, ambasador, presedintie, schengen, italia, UE, corlatean, initiative
 


România contează pe sprijinul Italiei pentru aderarea la Spațiul Schengen. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Titus Corlățean, cu ocazia lansării Președinției italiene rotative a Consiliului Uniunii Europene. La rândul său, Ambasadorul Italiei, Diego Brasioli a anunțat că țara sa va încerca, în cele șase luni de mandat, să atingă obiectivului aderării României la Schengen.

E.S. DIEGO BRASIOLI, ambasadorul Italiei în România "Noi credem că toate condițiile pentru aderarea la Schengen au fost îndeplinite din 2011.  Ceea ce vă pot asigura este că noi vom continua să lucrăm împreună cu partenerii noștri, așa cum am făcut și în trecut, să ajungem la un consens."

La rândul său, ministrul de externe Titus Corlățean a declarat că România este pregătită să lucreze cu președinția italiană pentru a obține o creștere economică dar și pentru consolidarea uniunii economice și monetare.

TITUS CORLĂȚEAN, ministrul Afacerilor Externe "România împărtășește pe deplin obiectivele unei Europe mai puternice, mai integrate și mai solidare astfel cum sunt reflectate și de programul cu obiective al președinției italiene."

ANGELA FILOTE, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România "Ceea ce ne dorim este să vedem nu numai creștere economică, intrarea pe plus a economiei europene ci și resimțirea beneficiilor acestei creșteri economice la nivelul cetățenilor."

Italia a preluat de la Grecia președinția Uniunii Europene pentru o perioadă de șase luni, până în decembrie 2014. Președinția italiană se va axa pe inițiative de creștere economică și ocuparea forței de muncă, dezvoltarea zonei de securitate și justiție, controlul migrației și consolidarea rolului Uniunii Europene în lume.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • „Start Show România”, în topul preferințelor ( 23 Noiembrie 2020 )

  Spectacolul de televiziune "Start Show România", din nou în topul preferințelor telespectatorilor Național TV. Ediția de ieri, un șuvoi de momente amuzante, numere de magie, muzică live și coregrafii...

 • Mâine, o nouă ediție Start Show România ( 21 Noiembrie 2020 )

  Mâine, de la ora 13:00, se dă, din nou, start distracției, la Național TV! "Start Show România" a ajuns la cea de-a zecea ediție, iar gazdele emisiunii, Diana Matei și Adrian Enache, v-au pregătit un spectacol de televiziune...

 • Start Show România, o nouă ediție ( 14 Noiembrie 2020 )

  O nouă ediție a spectacolului de televiziune Start Show România, mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Gazdele emisiunii, Diana Matei și Adrian Enache, au pregătit surprize care de care mai atractive.

 • "Start Show România", din nou în topul preferințelor ( 9 Noiembrie 2020 )

  "Start Show România" se menține în topul preferințelor telespectatorilor Național TV. Ediția de ieri, un spectacol total de muzică live, coregrafii de mare clasă și momente amuzante a realizat o medie de audiență...

 • O nouă ediție a "Start Show România", pe 1 noiembrie, de la ora 13:00 ( 31 Octombrie 2020 )

  O nouă ediție a spectacolului de televiziune "Start Show România", mâine, de la ora 13:00, la Național TV! Gazdele emisiunii, Diana Matei și Adrian Enache, alături de artiști consacrați, au pregătit un show de zile mari.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2