Date companie
 
 
 
 

Judecătoarea Aspazia Cojocaru îl amenință pe colegul ei, Ion Predescu, că merge "până în pânzele albe"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 August 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : vot, decizie, judecatori, curtea, constitutionala, ion, referendum, cojocaru, aspazia, predescu, ameninta, secret
 

Ședința de dimineață a Curții Constituționale nu a fost lipsită de tensiune. Judecătorii Aspazia Cojocaru și Ion Predescu și-au continuat conflictul izbucnit marți din cauza voturilor pe care le-au dat asupra deciziei de validare sau invalidare a referendumului din 29 iulie. Din sala de plen s-au auzit, timp de mai multe minute, strigăte și reproșuri. La final, Aspazia Cojocaru a declarat că va merge "până în pânzele albe" dacă se dovedește că Predescu a dezvăluit secretul votului.

ASPAZIA COJOCARU,judecător C.C.R. "- Neagă că ar fi dat astfel de declaratii. Dacă există o astfel de înregistrare, vã rog sã mã credeti cã mã duc pânã unde trebuie, pânã în pânzele albe.  - În instanță? - Pânã în instanță! - Considerati cã a fost încãlcat secretul votului? - Da! Dacã existã asa ceva, dânsul neagă, juristi suntem, ne ducem pânã unde trebuie."

ION PREDESCU, judecător C.C.R. "-  Ati fãcut niste declaratii, domnule judecator, in care spuneati ca doamna Aspazia Cojocaru...- Nu am fãcut declaratii! - Doamna judecator spunea ca dumneavoastra ati facut o afirmatie nejuridica. - Adica? - Pentru ca ati spus ca dansa a avut o opinie separată și dumneavoastră ați rămas să vă luptați. - Nu a avut o opinie separata. Dânsa a avut un anumit punct de vedere, eu altul."

ZOLTAN PUȘKAȘ, judecător C.C.R "- Eu nu am auzit țipete. - Dar au auzit colegii nostri! - Asta este o alta treaba, eu nu am auzit țipete, nu știu despre ce este vorba, nu comentez."

Cei șase judecători care au votat pentru invalidarea refrendumului sunt Augustin Zegrean, Petre Lăzăroiu, Mircea Ștefan Minea, Iulia Antoanella Moțoc, Pușkáș Valentin Zoltán și Aspazia Cojocaru. Pentru validare s-au pronunțat Ion Predescu, Acsinte Gaspar și Tudorel Toader. Aspazia Cojocaru și Ion Predescu au fost numiți judecători la C.C.R. în 2004, ambii la propunerea PSD.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2