Date companie
 
 
 
 

Kover Laszlo: Autonomia ținutului Secuiesc este "voința Divinității"

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Martie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : autonomie, Tinutul Secuiesc, Kover Laszlo, maghiari, granite
 

Autonomia ținutului Secuiesc este "voința Divinității"- aceasta este declarația șoc făcută de președintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo. Aflat la Târgu-Mureș, acesta a confirmat faptul că statul ungar sprijină dorința de autonomie a secuilor. Oficialul maghiar susține că ceea ce vrea să facă Consiliul Național Secuiesc în România este "legal și corect".

KOVER LASZLO, președ., Parlamentul Ungariei

"Cererea autonomiei din punct de vedere moral mi se pare corectã si modernã. (...) Nu doar oamenii din ziua de astãzi cer autonomia, ci este viitorul natiei si vointa Divinitãtii."

Oficalul maghiar susține că secuii din afara granițelor Ungariei își cer drepturile care li se cuvin în mod firesc.

Autonomia ținutului Secuiesc este "voința Divinității"- aceasta este declarația șoc făcută de președintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo. Aflat la Târgu-Mureș, acesta a confirmat faptul că statul ungar sprijină dorința de autonomie a secuilor. Oficialul maghiar susține că ceea ce vrea să facă Consiliul Național Secuiesc în România este "legal și corect".[2] KOVER LASZLO
președ., Parlamentul Ungariei
"Cererea autonomiei din punct de vedere moral mi se pare corectã ºi modernã. (...) Nu doar oamenii din ziua de astãzi cer autonomia, ci este viitorul naþiei ºi voinþa Divinitãþii."

Oficalul maghiar susține că secuii din afara granițelor Ungariei își cer drepturile care li se cuvin în mod firesc.


« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Legea privind Ținutul Secuiesc, respinsă de Senat ( 29 Aprilie 2020 )

  Senatul, reunit de urgență, a respins proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, act normativ care trecuse în mod tacit în Camera Deputaților. Senatul este for decizional în acest caz. 

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Orele de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților, reglementate prin OUG ( 28 Septembrie 2018 )

  Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență privind desfășurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităților! Valentin Popa a demisionat din funcția de ministrul Educației din cauza refuzului asumării acestei OUG.

 • Rezoluția privind autonomia Ținutului Secuiesc, inacceptabilă ( 9 Ianuarie 2018 )

  Reacții categorice, după ce trei formațiuni politice maghiare au semnat o declarație comună prin care cer autonomia Ținutului Secuiesc! Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că autonomia teritorială pentru Ținutul Secuiesc...

 • Fără autonomie pe criterii etnice ( 18 Iulie 2017 )

  Autonomia pe criterii etnice nu este de dorit! Afirmația tranșantă îi aparține președintelui Klaus Iohannis, aflat într-o vizită în Harghita și Covasna. Șeful statului a participat la o dezbatere alături de reprezentanții administrației publice locale din cele două județe. La eveniment, după imnul României, a fost cântat imnul Ținutului Secuiesc.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2