Date companie
 
 
 
 

Legea comasarii alegerilor isca dispute intre Putere si Opozitie, dar si intre partenerii de guvernare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Decembrie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, alegeri, opozitie, parlament, udmr, comasare, unicameral
 

UDMR e de acord cu alegeri comasate, dar nu vrea Parlament unicameral si nici reducerea numarului de parlamentari. In schimb, Opozitia nu vrea comasare, dar voteaza pentru un numar mai mic de senatori si deputati. Prins la mijloc, intre partenerul de guvernare si Opozitie, PDL are o explicatie: comasarea alegerilor locale si parlamentare nu înseamna automat reducerea paralmentarilor si parlament unicameral.

KELEMEN HUNOR, presedinte UDMR "Noi nu am dorit comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, in 2012, dar intelegem argumentele si concluzia a fost ca noi pastram sistemul electoral actual si numarul de parlamentari."

Democrat-liberalii lasa sa se înteleaga ca dorinta românilor de a avea mai putini parlamentari si parlament unicameral poate fi îndeplinita prin revizuirea Constitutiei.

MIRCEA TOADER, senator PDL "Comasarea nu are nicio legatura cu reducerea numarului de parlamentari. E o lege tehnica, care va fi propusa de Guvern, in care se stabileste modul in care se suprapun cele doua tipuri de alegeri."

Bugetul pe 2012 a fost construit chiar din aceasta perspectiva.

GHEORGHE IALOMITIANU, ministrul Finantelor "Bugetul a fost construit pornind si de la aceasta idee, ca vom reduce cheltuielile cu alegerile in 2012."

Cheltuielile la buget vor fi reduse, astfel, cu 23 de milioane de lei, dar Opozitia nici nu vrea sa auda de comasarea alegerilor.

VICTOR PONTA, copresedinte USL "Nimeni din USL nu vrea alegeri comasate. Sub semnatura domnului Antonescu si a mea, din iunie exista la parlament un proiect prin care numarul de parlamentari se reduce la 318 parlamentari."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2