Date companie
 
 
 
 

Legea Educatiei pune in pericol coalitia de guvernare

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Noiembrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, udmr, legea, educatiei, bela, coaalitie
 

Legea Educatiei clatina coalitia de guvernare. Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat la Târgu Mureș, înainte de începerea ședinței Consiliului Permanent, că nu are nicio recomandare pentru participanții la Consiliu, privind ieșirea sau rămânerea la guvernare. El s-a declarat, însă, îngrijorat de blocarea Legii Educației, prin decizia CCR, spunând că în acest moment există o "criză a Coaliției".

MARKO BELA președinte UDMR "În acest moment avem o criză a Coaliției și se pune sub semnul întrebării coeziunea acesteia. UDMR când și-a asumat răspunderea și prezența în Coaliție (...) Prin blocarea Legii Educației, este în pericol continuarea reformei (...) și lărgirea drepturilor minorităților, respectiv lărgirea ariei predării în limba maternă."

Unii democrat-liberalii sunt optimiști în ceea ce privește viitorul Guvernului Boc.

IOAN OLTEAN vicepreședinte PD-L "Nu sunt motive temeinice care să justifice o destrămare a coaliției. Dimpotrivă. ."

ELENA UDREA secretar executiv PD-L "-Cum comentați declarația lui Băsescu de zilele trecute- cei care nu vor să reformeze țara și să scoată țara din criză să plece în Opoziție? - Este un punct de vedere al președintelui, care a spus de fiecare dată că este nevoie de o guvernare curajoasă, o guvernare care să facă cu adevărat reformarea țării. Cred că se referea la politicienii care își imaginază că pot guverna România în acest moment, deși nu au nici alternative economice, nici alternative de coaliții."

Alții iau în serios amenințarea și sunt de părere că democrat-liberalii nu vor rezista singuri la Guvernare.

RADU BERCEANU președinte PD-L Dolj "O înțelegere dacă e ruptă de o parte, determină posibilitatea ca și alte părți să aibă păreri. (...) și atunci, prin acest mecanism de domino, e clar că Coaliția, majoritatea în acel moment, nu mai există."

La finalul ședinței Consiliului Permanent al UDMR, de la Tg Mures, Marko Bela a precizat că nu predarea în limba maghiară a istoriei și geografiei ar constitui o problemă pentru care se încearcă blocarea adoptării Legii Educației, ci că ar exista controverse nedeclarate.

MARKO BELA președinte UDMR "Săptămâna viitoare vrem să primim garanții că Legea Educației va fi adoptată.(...) Noi vrem să guvernăm mai departe dacă aceste condiții se întrunesc. (...) Nu istoria și geografia sunt o problemă, (...) această lege prevede o reformă destul de profundă."

Marko Bela le-a cerut, astfel, oficial, partenerilor de guvernare, să găsească o soluție pentru deblocarea situației.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2