Date companie
 
 
 
 

Legile Justiției, la CCR

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Mai 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : justitie, legi, Klaus Iohannis
 

Legile Justiției, la CCR. Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că trimite la Curtea Constituțională întregul pachet al legilor justiției și sesizează Comisia de la Veneția. Șeful statului a precizat că, după ce Curtea Constituțională se va exprima asupra actelor normative, va face o nouă analiză a legilor și va decide atunci dacă se impune o nouă reexaminare a celor trei legi de către Parlament.

KLAUS IOHANNIS, președintele României

”Am decis să trimit întregul pachet legislativ înapoi la Curtea Constituțională și, în paralel, să sesizez Comisia de la Veneția. De aceea, fac un apel către Curtea Constituțională de a nu se grăbi și a conlucra cu organismul european care contribuie de aproape 30 de ani la dezvoltarea unui patrimoniu constituțional comun în Europa și care sprijină statele care doresc să pună structurile juridice și instituționale în acord cu standardele și bunele practici internaționale în materie de democrație."

Klaus Iohannis s-a declarat convins că ”judecătorii Curții Constituționale își respectă statutul de garanți ai supremației legii fundamentale și de apărători ai democrației prin drept, astfel încât vor avea toată deschiderea pentru un demers care își propune să asigure respectarea în România a principiilor și valorilor democrației europene”. El a spus că nu putem să asistăm pasiv la o rescriere a Constituției.


KLAUS IOHANNIS, președintele României

"Într-o democrație autentică, separația puterilor în stat înseamnă colaborare constructivă pentru realizarea interesului public, respect reciproc între instituții, dar, mai ales, echilibrul și controlul reciproc dintre acestea. Legile justiției au rol esențial în punerea în aplicare a acestor principii”.

Klaus Iohannis a subliniat că întregul pachet legislativ a fost adoptat de Parlament într-o săptămână și apoi, natural, au fost necesare mai bine de patru luni și trei decizii al Curții Constituționale pentru a corecta unele prevederi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2