Date companie
 
 
 
 

Liberalii Mircea Ionescu-Quintus și Ioan Ghișe nu văd cu ochi buni fuziunea cu PDL, Crin Antonescu îl atacă pe Victor Ponta

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iunie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, presedinte, ponta, pnl, antonescu, candidat, prezidentiale, johannis, fuziune, quintus, ghise
 

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus și-a prezentat, luni, poziția privind fuziunea cu PDL și candidatul unic la prezidențiale.

MIRCEA IONESCU-QUINTUS, președinte de onoare PNL "Două partide care nu pot renunța la identitatea lor nu pot fuziona. Prin urmare, putem să ne alăturăm într-o combinație dintr-asta, să zicem alianță, care poate să țină măcar până la alegerile prezidențiale"

Poziția exprimată de președintele de onoare al PNL este împărtășită și de Ioan Ghișe, cel care și-a exprimat dorința de a candida la șefia formațiunii liberale.

IOAN GHIȘE, senator PNL "Domnul Quintus a aratat clar ce este de facut. Mentinerea denumirii PNL, iar fuziunea altor partide se poate face doar prin absorbția în PNL".

Întrebat dacă Iohannis este potrivit pentru șefia PNL și pentru candidatura la prezidențiale, Mircea Ionescu Quintus a spus că în momentul de față nu vede "altul mai potrivit". Referitor la posibilitatea revenirii lui Crin Antonescu la șefia PNL după alegerile prezidențiale, Ionescu-Quintus a fost prudent în opinie.

MIRCEA IONESCU-QUINTUS, președinte de onoare PNL "Depinde de el, el nu se gândește la asta"

Tot luni, președintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a lansat un atac dur la adresa fostului său partener politic, liderul PSD Victor Ponta. Antonescu a declarat că Victor Ponta este lovit de "demență antidemocratică" și că inclusiv retragerea candidaturii sale la prezidențiale continuă să producă spaime ce declanșează o "teroare mediatică".

CRIN ANTONESCU, președinte PNL demisonar "Eu înțeleg foarte bine că oameni ca Ponta și Ghiță nu pot concepe că există cariere politice libere, că există oameni politici care intră în politică, rămân în politică, la o adică și ies din politică, în deplină libertate, în conformitate cu conștiința lor, fără să fie influențați, constrânși, manipulați de structuri, de persoane, de alte lucruri. Este absolut evident că intervenția de ieri a primului ministru este una propagandistică, nepotrivită pentru un prim-ministru care are altă treabă, și bazată pe o serie de minciuni."

Duminică, Victor Ponta a declarat că nu știe dacă retragerea lui Crin Antonescu este definitivă, deoarece nimic nu este definitiv în politică, și a reluat ideea că acesta ar fi fost "lucrat, intoxicat și manipulat de niște oameni care sunt șantajați", susținând că și Traian Băsescu este implicat. El a precizat că se dorește un președinte fără sprijin politic, astfel încât după plecarea lui Băsescu să se schimbe "doar plăcuța", Iohannis neavând o bază politică ce poate fi comparată cu a sa sau a lui Antonescu.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2