Date companie
 
 
 
 

Liberalii s-au reunit în prima ședință a BPN, după victoria lui Iohannis

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Noiembrie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : sedinta, guvern, strategie, putere, liberali, constitutie, bpn, iohannis
 

Liberalii s-au reunit, astăzi, pentru a discuta strategia postalegeri. Cel mai important mesaj dat de PNL, în urma reuniunii, a fost acela că nu intră la guvernare, acest proiect fiind amânat pentru anul viitor sau peste doi ani.

KLAUS IOHANNIS, președinte PNL ”Am văzut cu toții că au apărut politicieni care solicită schimbarea guvernului și ne întreabă pe noi de ce nu suntem mai vocali, de ce nu cerem noi schimbarea guvernului de urgență. O să vă spun foarte clar! Ceea ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluam puterea. Noi, Partidul Național Liberal. Nu mai există două partide, un sigur partid, Partidul Național Liberal nou dorește să preia puterea și acest lucru se va întampla în 2015, cel mai târziu în 2016, când avem alegeri parlamentare. Nu dorim o cosmetizare a unui guvern PSD, nu ne interesează cosmetizări de ochii lumi. Noi vrem schimbarea profundă. Asta am înțeles noi de la cetățenii României care au votat în16 noiembrie.”

Prima ședință a Biroului Politic Național al noului PNL, a avut loc la Palatul Parlamentului, în prezența câștigătorul alegerilor prezidențiale de duminică, Klaus Iohannis și a seniorului liberal Mircea Ionescu Quintus. La ședință au participat șefii organizațiilor liberale din întreaga țară și liderii la vârf ai PNL și PDL. O absență notabilă a fost aceea a fostului președinte al formațiunii liberale, Crin Antonescu. Liberalii trebuie să își pună la punct strategia și în contextul în care Klaus Iohaniis trebuie să renunțe la șefia partidului. Conform constituției României, președintele este ales pe un termen de 5 ani de la data depunerii jurământului și are dreptul la două mandate. În timpul exercitării mandatului în fruntea țării, președintele României nu poate fi membru al unui partid și nu poate îndeplini nici o altă funcție publică sau privată.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2