Date companie
 
 
 
 

Liberalii, social-democratii si conservatorii s-au pus de acord asupra viitoarei aliante

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Februarie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : pnl, pc, primarie, senat, social, candidat, uniunea, camera, deputatilor, alianta, democrat
 

Partidul Social Democrat și Alianța de Centru Dreapta PNL-PC au încheiat negocierile asupra acordului pentru constituirea unui nou parteneriat între social-democrați, liberali și conservatori. Alianța va avea candidat comun la Capitală, care va fi stabilit de Victor Ponta și Crin Antonescu, în baza unor cercetări sociologice. De asemenea, partea care prezintă candidatul pentru funcția de șef al statului va desemna și candidatul pentru șefia Senatului, iar partea care va nominaliza premierul va desemna și vicepremierul, precum și candidatul pentru postul de președinte al Camerei Deputaților.

LIVIU DRAGNEA, secretar general PSD "E o nouã Românie, bazatã pe încredere, pe corectitudine, pe dezvoltare si creare de locuri de muncã. S-au încheiat toate discutiile, inclusiv cea legatã de candidatura la Bucuresti. E un candidat unic, comun. Cine este? Vor decide cei doi presedinti în baza unor cercetãri sociologice, la acel moment."

CRIN ANTONESCU, presedinte PNL "Am încheiat în totalitate textele acordului politic între cele douã pãrti, cu participarea celor trei partide. Acest acord cuprinde o agendã politicã si un protocol de functionare, care vor fi baza politicã si juridicã a acestei aliante. Avem si un nume, nu îl anunt eu acum. Nu e ceva spectaculos. Politica diferã de poeticã si sursele de informatii."

Cel mai probabil, alianța se va numi Uniunea Social-Liberală, iar sigla va fi compusă din însemnele electorale înregistrate deja la tribunal ale PSD și ACD. Protocolul de alianță va fi semnat sâmbătă, după validarea acestuia de forurile superioare de conducere ale celor trei formațiuni.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2