Date companie
 
 
 
 

Liderii maghiarilor se decid cu cine votează în turul doi. Romii își respectă parteneriatul politic

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Noiembrie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : lideri, maghiari
 

Decizie dificilă pentru liderii maghiarilor care trebuie să se decidă cu vine votează în turul 2 al alegerilor prezidențiale! După ce candidatul UDMR, Kelemen Hunor a obținut 3,5 din voturi, acesta a anunțat că, joi, va avea loc o ședință în care se va decide pe cine vor sprijini pe 16 noiembrie.

KELEMEN HUNOR, liderul UDMR: "Vom avea o analiză serioasă în zilele care urmează și vom veni în fața dvs și în fața opiniei pubice și vom spune exact ce credem noi despre turul doi. Nu e vorba de o negociere, e vorba de o analiză. Analiza noastră e mai importantă decât negocierile posibile sau imposibile într-o astfel de perioadă."

Consilierul onorific al premierului și membru al UDMR, Gyorgy Frunda anunță însă că el îl va susține pe Victor Ponta.

prin telefon: GYORGY FRUNDA, membru UDMR: "După părerea mea, e o părere personală, trebuie susținut domnul Ponta pentru că toată condiția domniei sale de când este prim-ministru, după alegerile din 2012, a fost o politică echilibrată față de comunitatea maghiară din România. Domnul Iohannis dimpotrivă a spus că nu discută acest lucru, se arată foarte rigid la problemele comunităților maghiare și de altă etnie din România."

Și autointitulatul rege internațional al romilor, Dorin Cioabă, a declarat că va respecta parteneriatul politic și îl va susține pe Victor Ponta.

DORIN CIOABĂ, autointitulatul rege internațional al romilor: "Păi așa cum am vorbit cu cei din comunitate și pentru primul tur, noi avem un acord, un parteneriat politic, cu UNPR și în urma acestui protocol ne-am obligat să îi susținem candidatura dlui Ponta (...) și în turul 2 ne vom canaliza în continuare pentru a-l susține pe dl președinte Ponta să ajungă președinte și cred că voturile noastre ale romilor contează, câteva sute de mii de voturi care pot face diferența."

Atât voturile UDMR, cât și cele ale romilor sunt extrem de importante și nu de puține ori au înclinat balanța pentru formarea noului Guvern.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Vârstnicii și cadrele medicale au nevoie de protecție ( 24 Martie 2020 )

  Liderii politici reacționează, în timpul pandemiei! Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut premierului Ludovic Orban să impună izolarea la domiciliu pentru populație, pentru a combate noul coronavirus. 

 • Consultările la Cotroceni, pentru desemnarea unui nou premier, continuă ( 14 Octombrie 2019 )

  Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și liderii partidelor parlamentare, privind desemnarea viitorului premier, continuă. Luni, președintele a avut consultări cu președintele Pro România, Victor Ponta, liderul ALDE...

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Mesaj pentru România, mesaj pentru Europa ( 11 Ianuarie 2019 )

  Consens, proiect european, stat de drept... Sunt cuvintele cheie utilizate de liderii europeni, reuniți la București, pentru a marca preluarea oficială a președinției Consiliului Uniunii Europene de către România. 

 • Liderii Uniunii Europene, la București ( 11 Ianuarie 2019 )

  Importanți lideri ai Uniunii Europene au venit la București! În cadrul ceremoniei oficiale de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, premierul Viorica Dăncilă, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2