Date companie
 
 
 
 

Liderii USL au semnat un acord care prevede desființarea C.C.R., A.N.I., D.N.A. și C.N.S.A.S.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Iulie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : ponta, acord, militari, ani, desfiintare, sindicat, curtea, DNA, constitutionala, retragere, CNSAS, USL, constantin, semnat, chitoiu, dogaru
 

O înțelegere, până ieri secretă, între conducerea Uniunii Social-Liberale și Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate șochează opinia publică! Liderii USL, Victor Ponta, Daniel Chițoiu și Daniel Constantin, au semnat un acord de principiu cu Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, condus de colonelul în rezervă Mircea Dogaru. Documentul prevede desființarea celor mai importante instituții de luptă împotriva corupției: Direcția Națională Anticorupție, Agenția Națională de Integritate, Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității și Curtea Constituțională. Potrivit documentului, atributiile acestor institutii ar urma sa fie incredintate "structurilor statului deja existente". Documentul a fost semnat în 13 iulie, de către Victor Ponta, Daniel Chițoiu și Daniel Constantin în calitate de co-președinți ai USL și Mircea Dogaru, din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate. Premierul Victor Ponta recunoaște cã a semnat acordul, dar susține că nu știe nimic de lista de obiective convenite.

VICTOR PONTA, co-președinte USL "Noi am semnat acest acord, o să vi-l punem la dispoziție, care spune foarte clar. Este, de altfel. Consiliul National al Societatii Civile, vă informez că va începe campania electorală parlamentară, probabil în luna octombrie, fiecare punct va fi redactat de comun acord, în forma definitivă, în baza discuțiilor."

prin telefon: DANIEL CONSTANTIN, co-președinte USL "Noi am semnat un document, un protocol cu organizațiile nonguvernamental, cum semnãm cu toate ONG-urile din aceastã țarã, pentru cã vrem sã arãtãm deschidere, dar acest document are o singurã paginã pe care l-am semnat."

Pe pagina care poartã semnãtura liderilor USL, Victor Ponta, Daniel Chițoiu, Daniel Constantin și pe cea a lui Mircea Dogaru, scrie însã, chiar în primul alineat: "Conducerea USL este de acord, în principiu, cu lista obiectivelor propuse de entitãțile componente ale Consiliului Național al Societãții Civile". Printre ele, sunt prevăzute "desființarea structurilor de poliție politică de tip stalinist și a instrumentelor politice tip Curtea Constituțională, A.N.I., D.N.A., C.N.S.A.S.".

prin telefon: MIRCEA DOGARU, președinte S.C.M.D. "Este lista obiectivelor care a fost discutata in conducerea USL, de principiu, dânșii și-au dat un acord de principiu."

Colonelul în rezervă Mircea Dogaru, liderul Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate a declarat că liderii USL au avut la dispoziție documentul patru luni de zile și că au fost de acord cu toate punctele cuprinse în lista de obiective.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2