Date companie
 
 
 
 

Liderii USL reiau, marți, negocierile privind numirea lui Klaus Johannis în Guvern

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Februarie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : ponta, antonescu, negocieri, lideri, vila, interne, ministru, USL, lac, johannis, vicepremier
 

Klaus Iohannis i-a transmis premierului Victor Ponta că vrea să fie desemnat concomitent în funcțiile de ministru de Interne și de vicepremier, când se va face restructurarea Guvernului, a declarat șeful Executivului, luni, după negocierile din cadrul USL, desfășurate la Vila Lac 1. Potrivit Mediafax, luni dimineață, premierul Victor Ponta declarase că îl propune, în cursul zilei, pe Klaus Iohannis la conducerea Ministerului de Interne, deoarece la această instituție este nevoie de o situație clară, de stabilitate, și că problema funcției de vicepremier va fi discutată rapid în USL.

prin telefon: CRIN ANTONESCU, președinte PNL "PNL a propus niste oameni pe niste locuri la care are dreptul. Premierul a declarat public ca e vorba de niște oameni pe care îi agrează. Rămâne să stabilim niste detalii formale și nu văd niciun fel de îngrijorare."

Prim-vicepreședintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, luni, după întâlnirea USL de la Vila Lac 1, că nu s-a ajuns la un consens, deoarece s-a simțit nevoia pregătirii aprofundate a negocierilor, excluzând doar varianta renegocierii parității în Guvern.

KLAUS JOHANNIS, propunerea PNL pentru ministru de Interne si vicepremier "PNL a hotărât să fiu vicepremier, ceea ce voi fi. Noi, de la PNL, nu vom merge niciunde să cerem o lege pentru un om și nici nu am, eu, Klaus Johannis, de gând să intru într-o situație discutabilă. Vreau să reafirm determinarea mea de a deveni vicepremier și ministru de Interne. Evident că voi face toți pașii ceruți de legile în vigoare, pentru a fi și în legalitate și pentru a clarifica orice discuție."

Ponta a precizat că urmează să îl informeze și pe președintele Traian Băsescu despre nominalizarea lui Iohannis, despre care anunțase public că este "un câștig pentru Guvern". Potrivit premierului, Klaus Johannis se va ocupa din postura de vicepremier, de partea economică. Pentru numirea sa în Guvern, Iohannis va trebui să demisioneze din funcția de primar al Sibiului. La solicitarea Secretariatului General al Guvernului, Agenția Națională de Integritate a transmis că, potrivit legii, o persoană cu o funcție de ales local trebuie să demisioneze din funcție înainte să fie numită într-un post de membru al Guvernului.

VICTOR PONTA, premierul Romaniei "Nu am nevoie de garantii de la Johannis, a fost foarte corect, evident că va demisiona inainte de a fi numit."

Discuțiile din cadrul USL vor fi reluate marți.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2