Date companie
 
 
 
 

Liviu Dragnea vrea referendum pe durata a trei zile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Iulie 2013
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : psd, referendum
 

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că modificarea Constituției și înființarea regiunilor trebuie puse în practică până la finalul anului. Iar Dragnea mai are un proiect la care ține foarte mult: social-democratul vrea ca referendumul pentru noua lege fundamentală a statului să se desfășoare în această toamnă pe durata a trei zile! Împreună cu membrii USL, Dragnea caută soluții prin care să convingă populația să vină la vot, în număr cât mai mare, așa încât să poată fi atins cvorumul de 50% plus unu necesar validării consultării.

LIVIU DRAGNEA, președintele executiv al PSD: "Eu vreau să studiem toate posibilitățile legale prin care am putea organiza referendum în toamnă. (...) Ar fi șanse dacă, de exemplu, s-ar adopta desfășurarea referendumului în mai multe zile, trei zile."

Vicepremierul Liviu Dragnea a vorbit despre un set de măsuri sau acțiuni care să și fie adoptate în Guvern, menite să sporească prezența la urne. Puterea vrea să ia măsuri speciale și în diaspora.

LIVIU DRAGNEA, președintele executiv al PSD: "Va fi strategie specială. Există posibilitatea ca mai mulți români din afară țării să poată să fie prezenți. (...) Cred că suplimentarea numărului de secții poate să fie o măsură care nu numai la referendum trebuie să se întâmple, la toate alegerile."

Curtea Constituțională a declarat constituțional pragul de prezență de 30% la orice referendum, dar cu aplicare abia la un an de la intrarea în vigoare a modificării legislative. Președintele Traian Băsescu a trimis legea spre reexaminare în Parlament și a criticat dur reducerea cvorumului. Șeful statului militează pentru păstrarea unui prag de prezență de jumătate plus unu din numărul alegătorilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2