Date companie
 
 
 
 

Ministrul Apărării a demisionat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2022
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : demisie vasile dancu
 

Vasile Dîncu și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării. ”Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul Suprem al Armatei”, a anunțat Vasile Dîncu pe Facebook. Ministrul demisionar al Apărării a declarat la Palatul Parlamentului, la aproximativ o oră de la anunțul demisiei, că nu i-a cerut nimeni să plece din funcție.

VASILE DÎNCU, ministrul demisionar al Apărării " - Nu mi-a cerut nimeni demisia până acum. - V-a cerut președintele Iohannis să semnați contractul pentru înzestrarea corvetelor? - Nu mi-a cerut nimic domnul președinte."

Biroul Permanent Național al Partidului Social-Dmocrat se întrunește, luni-seară, pentru a stabili cine va fi urmașul lui Dîncu la Apărare. Deocamdată, la nivel guvernamental și în mediul politic se vehiculează informația potrivit căreia premierul Nicolae Ciucă ar putea prelua interimatul la Apărare, dar o decizie în acest sens va fi comunicată după consultări în coaliție. De asemenea, referitor la desemnarea unui nou ministru al Apărării, este vehiculat numele fostului premier social-democrat, Mihai Tudose. Demisia lui Vasile Dîncu vine după declarațiile controversate despre războiul din Ucraina, dar într-un moment în care puțini se mai așteptau la un astfel de gest. Dîncu a afirmat, în urmă cu două săptămâni, într-o intervenție la un post de televiziune, că războiul din Ucraina va mai continua și că singura șansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia. Declarațiile ministrului Apărării au stârnit rumoare pe scena politică și au fost criticate, pe rând, de președintele Klaus Iohannis, de liderul PSD, Marcel Ciolacu, și de premierul Nicolae Ciucă.


Ministrul Apărării a demisionat

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2