Date companie
 
 
 
 

Miting USL, la Iași

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Iulie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : basescu, ponta, iasi, antonescu, miting, USL
 

După mitingul pro-Băsescu de sâmbătă, la care au participat circa 18.000 de oameni,. a venit rândul USL să-și etaleze forțele în capitala Moldovei. Aproximativ 15.000 de persoane au participat, duminică, la mitingul USL organizat în Piața Unirii din Iași. Au fost prezenți și au susținut discursuri premierul Victor Ponta și președintele interimar, Crin Antonescu. Alături de ei s-au aflat Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomniției și Daniel Constantin. În timpul discursurilor, liderii USL au respectat tradiția jignirilor de campanie.

VICTOR PONTA, premierul României "Vreau sã îi spun lui Bãsescu, cel care stã speriat si turbat ca un scorpion care vrea sã-i întepe pe toti romanii, sã-i spun ca vara asta nu se poartã albul lui, ci ca vara aceasta se poarta tricolorul Romaniei."

Ponta a ținut să sublinieze și apartenența la tabăra celor care, spune acesta, au fost, de-a lungul timpului, ținta derapajelor prezidențiale.

VICTOR PONTA, premierul României "Sunt mândru sã fiu înjurat de Bãsescu care i-a înjurat pe pensionari, care i-a înjurat pe medici, care i-a înjurat pe profesori, care i-a înjurat si umilit pe toti românii."

La rândul său, președintele interimar, Crin Antonescu, a invocat imaginea în Europa a unei Românii fără Băsescu.

CRIN ANTONESCU, președintele interimar al României "Nimeni in lumea libera, in lumea democraticã nu conditioneaza o tara ca Romania de prezenta unui om ca Basescu. Noi toti vrem in Europa. Diferenta intre mine si Basescu e urmatoarea: eu vreau o Romanie in picioare, eu vreau o Romanie care respecta si este respectata, eu vreau o Romanie care sa nu mai fie confundata in Europa cu hoti si cu cersetori."

Oamenii, aduși cu autocarele din mai multe județe ale Moldovei, au purtat pancarte cu mesaje precum "Trimitem dictatorul cu vaporul!", "A mințit, demite-l!", "Da, la referendum!" și au scandat "Jos, Băsescu!". Premierul Victor Ponta le-a mai spus, duminică, oamenilor prezenți la miting, că Traian Băsescu trebuie să ajungă în fața legii și să plătească pentru ceea ce a furat poporului român. El l-a numit "trădător și corupt" care a furat împreună cu "gașca lui de mafioți". Ponta a reiterat, astfel, o afirmație făcută cu o zi înainte, la Sibiu. La o întâlnire cu primarul Klaus Johannis, premierul a spus cã îl suspecteazã pe Traian Bãsescu de atragerea de fonduri ilegale pentru campania electoralã.

VICTOR PONTA, premierul României "L-am acuzat direct pe Traian Bãsescu cã e direct interesat în diverse afaceri din România. Îl suspectez pe Traian Bãsescu cã si în 2009 si acum are surse ilegale de campanie electoralã. ªi cred cã e de datoria statului sã elucideze acest lucru. Pânã la urmã fostul premier domnul Nãstase a fost condamnat pentru finantarea ilegalã a campaniei din 2004."« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2