Date companie
 
 
 
 

Motiunea de cenzura a fost depusa in Parlament

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Octombrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Romania, psd, parlamentari, parlament, pnl, pc, motiune de cenzura
 

Parlamentarii PSD, PC și PNL au depus, luni, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Boc. Documentul este intitulat 'Moțiunea României majoritare, moțiune populară'. Documentul a strâns 209 de semnături. 

VICTOR PONTA, presedinte PSD: Ne dorim ca motiunea sã treacã , Guvernul Boc sã cadã si sã avem un nou Guvern care sã încerce sã scoatã tara din crizã! Din discutiile pe care le-am avut, am gasit cele 8 voturi. Sunt parlamentari care au sustinut puterea si azi le e rusine. Rezultatul se va sti, însa când se vor numãra bilele din urnã."

Presedintele PNL, Crin Antonescu, susține cã nu e suficient ca moțiunea de cenzurã sã treacã, ci este nevoie de alternative pentru guvernare, care sã fie susținute de o majoritate parlamentarã. 

CRIN ANTONESCU, presedinte PNL: "E nevoie de înclocuirea acestui guvern cu unul capabil, care sã conducã România cel puin pânã la eventualitatea unor alegeri anticipate. (...) Avem datoria de a construi aceastã alternativã, dacã motiunea trece si nu avem majoritate, atunci cãrtile vor fi din nou în mâinile lui Bãsescu care va înlocui pe Boc cu ce va vrea el! (...) !! Avem douã formule posibile: un guvern de tehnocrati cu sustinere politicã din partea noastrã sau un guvern politic, dar care nu poate sã fie condus de un prim-ministru independent!"

Partidul Conservator, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal pregătesc un guvern de criză, care să guverneze România cel mult nouă luni, a declarat vicepreședintele PC, Maria Grapini. Potrivit acesteia, guvernul format din PC, PSD și PNL ar urma să preia administrarea țării, până la sfârșitul acestui an, în urma adoptării moțiunii de cenzură pe care cele trei partide o vor susține în Parlament. Potrivit regulamentului, moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii, iar dezbaterea are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Adrian Enache, dezvăluiri privind pregătirea noului sezon al emisiunii "Opriți Timpul" ( 20 Martie 2020 )

  Invitat de seamă, la „România Vorbește”, cu Denis Ciulinaru! Adrian Enache este cel care a intrat, astăzi, în studioul Național FM, pentru a încânta ascultătorii. Îndrăgitul prezentator al emisiunii „Opriți Timpul” a povestit cum...

 • Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat ( 12 Martie 2020 )

  Florin Cîțu și-a depus mandatul de premier desemnat, cu doar câteva minute înaintea ședinței de plen a Parlamentului pentru votul de învestire a Guvernului, care trebuia să înceapă la ora 16:00. Președintele Klaus Iohannis...

 • Alertă la Guvern ( 9 Martie 2020 )

  Anchetă epidemiologică la Guvern! Grupul de Comunicare Strategică anunță că o femeie de 42 de ani din București care a fost testată pozitiv cu coronavirus ar fi avut contact inclusiv cu persoane care lucrează în clădirea Guvernului!

 • Încă mai există foamete în România ( 2 Martie 2020 )

  Aproape 5% din populația României este afectată de foamete. Cel puțin așa rezultă din datele date publicității de organizația nonguvernamentală INACO – Inițiativa pentru Competitivitate. Vestea bună este aceea că...

 • Actorul Nae Alexandru, invitat la Național FM ( 27 Februarie 2020 )

  Nae Alexandru, cu o carieră de 13 ani la Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase” a împărtășit din experințele lui ascultătorilor Național FM. Acesta a venit si cu sfaturi ultile pentru tinerii actori, aflați la început de drum.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2