Date companie
 
 
 
 

Motiunea de cenzura a fost depusa in Parlament

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Octombrie 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Romania, psd, parlamentari, parlament, pnl, pc, motiune de cenzura
 

Parlamentarii PSD, PC și PNL au depus, luni, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Boc. Documentul este intitulat 'Moțiunea României majoritare, moțiune populară'. Documentul a strâns 209 de semnături. 

VICTOR PONTA, presedinte PSD: Ne dorim ca motiunea sã treacã , Guvernul Boc sã cadã si sã avem un nou Guvern care sã încerce sã scoatã tara din crizã! Din discutiile pe care le-am avut, am gasit cele 8 voturi. Sunt parlamentari care au sustinut puterea si azi le e rusine. Rezultatul se va sti, însa când se vor numãra bilele din urnã."

Presedintele PNL, Crin Antonescu, susține cã nu e suficient ca moțiunea de cenzurã sã treacã, ci este nevoie de alternative pentru guvernare, care sã fie susținute de o majoritate parlamentarã. 

CRIN ANTONESCU, presedinte PNL: "E nevoie de înclocuirea acestui guvern cu unul capabil, care sã conducã România cel puin pânã la eventualitatea unor alegeri anticipate. (...) Avem datoria de a construi aceastã alternativã, dacã motiunea trece si nu avem majoritate, atunci cãrtile vor fi din nou în mâinile lui Bãsescu care va înlocui pe Boc cu ce va vrea el! (...) !! Avem douã formule posibile: un guvern de tehnocrati cu sustinere politicã din partea noastrã sau un guvern politic, dar care nu poate sã fie condus de un prim-ministru independent!"

Partidul Conservator, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal pregătesc un guvern de criză, care să guverneze România cel mult nouă luni, a declarat vicepreședintele PC, Maria Grapini. Potrivit acesteia, guvernul format din PC, PSD și PNL ar urma să preia administrarea țării, până la sfârșitul acestui an, în urma adoptării moțiunii de cenzură pe care cele trei partide o vor susține în Parlament. Potrivit regulamentului, moțiunea de cenzură se prezintă în ședința comună a celor două Camere în cel mult 5 zile de la data depunerii, iar dezbaterea are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O nouă amânare din lipsă de cvorum ( 4 Septembrie 2021 )

  O nouă ratare, în telenovela moțiunii de cenzură! Ședința birourilor permanente din Parlament, convocată sâmbătă, la ora 11:00, pentru a lua act de depunerea moțiunii de cenzură USR PLUS - AUR...

 • Monedă aniversară privind relațiile diplomatice între România și Japonia, emisă de B.N.R ( 7 Iulie 2021 )

  100 de ani de relații diplomatice între România și Japonia, marcați de Banca Națională a României, prin lansarea unei monede de argint! Aceasta a fost inclusă în circuitul numismatic al BNR și va avea...

 • Start Show România, duminică, la Național TV ( 26 Iunie 2021 )

  Dacă e duminică, e Start Show România! Echipa de producție a intrat în vacanță, dar asta nu înseamnă că telespectatorii ar putea fi lipsiți de spectacolul de televiziune preferat. Diana Matei și Adrian...

 • O nouă moțiune de cenzură ( 23 Iunie 2021 )

  PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Prim-vicepreședintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, speră ca, spre binele României, moțiunea să treacă.

 • România, sub amenințarea unui ciclon ( 18 Iunie 2021 )

  România, sub amenințarea ciclonului de la Marea Neagră! Meteorologii avertizează că, în acest sfârșit de săptămână, țara noastră va fi lovită de ciclonul format în Marea Neagră, fenomen care va genera furturni puternice.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2