Date companie
 
 
 
 

Negocieri intre sindicalisti si reprezentantii ministerului transporturilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 August 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : cfr, sindicalisti, negocieri, miniterul transporturilor, redresarea companiilor feroviare, redresare
 

Negocieri intre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Transporturilor pe tema gasirii unui plan de masuri competent pentru redresarea companiilor feroviare. Prima masura convenita este retragerea proiectului de privatizare a CFR Marfa( de pe ordinea Consiliului Economic si Social. Un alt punct de discutie il reprezinta situatia economica grava in care se afla Societatea CFR Calatori.

STEFAN MARINESCU, secretar general Sindicatul Transportatorilor Feroviari : "Delegatiile din tara ne-au mandatat sa nu semnam actul aditional cu somajul, sa actionam în judecata societatea CFR Calatori pentru ca somajul tehnic care se aplica este ilegal. Guvernul nu doreste o redresare reala a societatii. Aceasta societate de calatori vrea sa o duca în faliment."

La randul sau Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, sustine ca trebuia ca nivelul cheltuielilor sa fie egal cu cel al veniturilor.

RADU BERCEANU, ministrul Transporturilorn : "-Vreo sansa sa se revina asupra numarului concedierilor? -Da! 46.37 Tinta mea, a ministerului, nu e sa faca disponibilizari! ... Intentia mea e sa aducem veniturile la nivel cu cheltuielile! Nu am ca tinta sa dau un numar sau alt numar de oameni afara. Daca facem în asa fel sa avem venituri echilibrate cu cheltuielile si pentru asta trebuie sa mai angajam niste oameni, poate angajam!"

In cazul în care nu se va ajunge la un numitor comun, in 30 de zile sindicatele feroviare ameninta cu greva generala.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2