Date companie
 
 
 
 

Negocieri intre sindicalisti si reprezentantii ministerului transporturilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 August 2010
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : cfr, sindicalisti, negocieri, miniterul transporturilor, redresarea companiilor feroviare, redresare
 

Negocieri intre sindicalisti si reprezentantii Ministerului Transporturilor pe tema gasirii unui plan de masuri competent pentru redresarea companiilor feroviare. Prima masura convenita este retragerea proiectului de privatizare a CFR Marfa( de pe ordinea Consiliului Economic si Social. Un alt punct de discutie il reprezinta situatia economica grava in care se afla Societatea CFR Calatori.

STEFAN MARINESCU, secretar general Sindicatul Transportatorilor Feroviari : "Delegatiile din tara ne-au mandatat sa nu semnam actul aditional cu somajul, sa actionam în judecata societatea CFR Calatori pentru ca somajul tehnic care se aplica este ilegal. Guvernul nu doreste o redresare reala a societatii. Aceasta societate de calatori vrea sa o duca în faliment."

La randul sau Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, sustine ca trebuia ca nivelul cheltuielilor sa fie egal cu cel al veniturilor.

RADU BERCEANU, ministrul Transporturilorn : "-Vreo sansa sa se revina asupra numarului concedierilor? -Da! 46.37 Tinta mea, a ministerului, nu e sa faca disponibilizari! ... Intentia mea e sa aducem veniturile la nivel cu cheltuielile! Nu am ca tinta sa dau un numar sau alt numar de oameni afara. Daca facem în asa fel sa avem venituri echilibrate cu cheltuielile si pentru asta trebuie sa mai angajam niste oameni, poate angajam!"

In cazul în care nu se va ajunge la un numitor comun, in 30 de zile sindicatele feroviare ameninta cu greva generala.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cozi interminabile la ghișeele "CFR Călători" ( 25 Iunie 2018 )

  La mai bine de un an și jumătate de la dobândirea gratuității transportului cu trenul, studenții și elevii nu își pot achiziționa biletele online. Iar cozile de de la ghișee rămân interminabile. 

 • Trenuri blocate mai bine de cinci ore ( 21 Februarie 2018 )

  Întârzieri de mai bine de cinci ore ale trenurilor după ce o pasarelă metalică s-a prăbușit peste liniile de cale ferată în zona Gării de Vest din Ploiești. Pasarela cu o greutate de aproximativ zece tone face parte din rețeaua de distribuție primară cu agent termic pe care o operează compania Veolia Energie Prahova, cea care a sigură distribuția de agent termic în sistem centralizat la Ploiești.

 • PSD și UDMR nu s-au înțeles asupra pragului pentru folosirea limbilor minorităților în administrație ( 20 Iunie 2017 )

  PSD dă înapoi! Legile negociate de Partidul Social-Democrat cu UDMR, în schimbul susținerii moțiunii de cenzură, au fost retrase de pe ordinea de zi a Senatului. 

 • Arestări în dosarul ”CFR Marfă” ( 5 Mai 2017 )

  Arestări în dosarul CFR Marfă! Fostul director al companiei de stat, Mihuț Crăciun și alți trei foști directori din companie au fost arestați preventiv, în cadrul anchetei privind vânzarea la fier vechi a 2.450 de vagoane, la un preț subevaluat.

 • Protestul polițiștilor ( 25 Martie 2017 )

  Protestul polițiștilor ia amploare! După câteva zile de pichetare a sediului Ministerului Afacerilor Interne, oamenii legii au ieșit cu miile în stradă, astăzi, chiar de Ziua Poliției Române. Polițiștii cer majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 19 Iul. 2018

1 EUR = 4.6549 RON
0.0008
1 USD = 4.0128 RON
0.0096
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2