Date companie
 
 
 
 

Negocieri pentru 2024

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Mai 2023
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : propuneri in coalitie
 

67% dintre români sunt favorabili comasării alegerilor în 2024, susține Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului. Liderul liberal a precizat că se încearcă evitarea blocajelor dintr-un an electoral.

ALINA GORGHIU, președinte interimar, Senat

"Tot din sondaje, aproximativ 70% dintre cetățeni spun că nu ar fi confuzați, de exemplu, dacă ar avea de votat pe cele șase buletine de vot."

Cât despre așteptata rotativă, Alina Gorghiu subliniază că este mai bine să se discute despre lucruri care se fac acum în guvern.

ALINA GORGHIU, președinte interimar, Senat

„Mai este o lună până se întâmplă această rotativă, iar până atunci sunt teme foarte importante, atât pe masa guvernului, cât și pe masa Parlamentului. Ca atare, nu vreau să mai insistăm pe rotativă. Ea se va produce atunci când coaliția va decide. Numele miniștrilor pentru mine sunt neinteresante sau neimportante. Important e felul în care va funcționa acest guvern și maniera în care vom reuși să aducem proiectele din programul de guvernare la liman.”

Ea precizează că PNL are o decizie de a merge în coaliție cu propunerea de respectare a protocolului dintre cele trei partide.

ALINA GORGHIU, președinte interimar, Senat

„Nu se va face niciun altfel de anunț cu o lună înainte. În momentul în care deciziile vor fi luate, ele vor fi discutate în interiorul celor trei partide, PNL, PSD, UDMR, și sunt convinsă că formula finală de guvernare, cea care va veni după schimbarea premierului, va fi anunțată public, dar la momentul oportun. Suntem cu o lună mai devreme. Nu are niciun sens să ne ocupăm timpul legat de nume, de ministere. Dacă azi va fi rostit că unul din miniștri va fi retras, activitatea în ministerul respectiv va fi îngreunată. Mi se pare nefiresc și neprincipial față de colegii mei din guvern ca aceste discuții să fie încurajate în spațiul public.”

Premierul Nicolae Ciucă spunea, marți, că liberalii nu trebuie să excludă varianta negocierii unor ministere la rocada de la guvern, care va avea loc după data de 25 mai.


Negocieri pentru 2024

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2