Date companie
 
 
 
 

Negocieri pentru banii de la Bruxelles

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Octombrie 2022
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Ciuca declaratii la Bruxelles
 

Premierul României, Nicolae Ciucă, susține că a ajuns la un consens cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în ceea ce privește înlocuirea limitei de 9,4% din Produsul Intern Brut pentru cheltuielile cu pensiile din Planul Național de Redresare și Reziliență!

NICOLAE CIUCĂ, premierul României

"Am discutat și aspectul ajustării unei serii de jaloane și ținte, astfel încât ele să fie realizabile până în anul 2026. Am prezentat că există acea limită de 9,4% în PNRR pentru bugetul de pensii și am convenit că este posibilă înlocuirea acestui indicator cu un altul care să țină cont de studiul Băncii Mondiale și de un indicator de disciplină financiară."

De asemenea, Nicolae Ciucă se declară încrezător că țara noastră va adera la spațiul Schengen și susține că România are perspective pozitive în ceea ce privește ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare. Șeful Executivului s-a aflat, zilele acestea, într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu noua președintă a Parlamentului European, Roberta Metsola, precum și cu omologul său belgian, Alexander De Croo.


Negocieri pentru banii de la Bruxelles

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2