Date companie
 
 
 
 

Negocieri pentru moțiune

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Septembrie 2021
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : scandal, coalitie
 

Scandalul din coaliția de guvernare este departe de a se fi încheiat. Deputatul USR PLUS Ionuț Moșteanu a anunțat că reprezentanții formațiunii au discutat cu AUR și că împreună au 122 de semnături, deci pot depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.

IONUȚ MOȘTEANU, deputat USR PLUS
”Premierul Cîțu a pierdut susținerea USR PLUS pentru a conduce în continuare acest guvern de coaliție. În momentul acesta, Cabinetul Cîțu funcționează fără o susținere majoritară parlamentară. Cerem coaliției, am cerut coaliției o întâlnire în cursul zilei de astăzi, ceilalți lideri ai coaliției au diverse agende, nu a fost posibilă, înțelegem că mâine ne vom întâlni în ședința de coaliție, în care premierul Cîțu trebuie să înțeleagă să facă un pas în spate. Și-a dovedit limitele, și a dovedit că a folosit abuziv puterea cu care a fost învestit de către această coaliție și cerem PNL să facă o nouă propunere de premier.”

Între timp, prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că doar social-democrații au numărul suficient de parlamentari pentru a iniția o moțiune de cenzură și i-a invitat pe parlamentarii de la USR PLUS să semneze moțiunea lor. Și secretarul general al PSD, Paul Stănescu, spune că USR trebuie să fie rațional și să voteze moțiunea de cenzură a social-democraților. Reamintim că premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri-seară, demiterea ministrului Justiției, Stelian Ion pentru refuzul de a aviza OUG privind PNDL 3, iar decizia a aruncat în aer coaliția de guvernare. De asemenea, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion din funcția de ministru al Justiției, iar ministrul de Interne, Lucian Bode, este interimar la Justiție.


Negocieri pentru moțiune

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2