Date companie
 
 
 
 

Nicolae Bacalbașa scandalizează cu un termen nazist adresat unui coleg parlamentar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 August 2019
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : psd, parlament, roman, minoritati, liberal, bacalbasa, nazist, nonarian
 

Scandal în timpul sesiunii extraordinare a Parlamentului, declanșat de pesedistul Nicolae Bacalbașa! Cunoscut pentru discursurile sale provocatoare, acesta a folosit un folosit de naziști pentru "non-arieni", cu semnificația de om inferior, pentru a-l eticheta pe liberalul Florin Roman. Eticheta a stârnit, însă, furia deputaților din grupul minorităților, dar și a altor parlamentari.

NICOLAE BACALBAȘA, deputat PSD "Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pentru că ne-a adunat soarta împreună. Totuși eu nu înțeleg, să suport și să admit mârlănia unui individ care pentru mine, pentru mine personal este ”untermenschen”, că tot avem președinte german, și care vorbește, după ce am votat eu și colegii mei despre decizii rușinoase. Deciziile Parlamentului nu sunt rușinoase și nerușinoase, sunt deciziile Parlamentului.”

OVIDIU GANTZ, reprezentantul minorității germane "Am asistat astăzi, din nou, la intervenția unui deputat PSD care a folosit terminologia regimului nazist din Germania anilor 30-40 la adresa unui coleg deputat. Indiferent care ar fi acesta, este absolut inacceptabil.”

Intervenția scandaloasă a parlamentarului PSD a fost o reacție la faptul că Florin Roman le-a cerut colegilor parlamentari să solicite Comisiei juridice adoptarea unui raport de respingere a proiectului de lege privind recursul compensatoriu, raport care a fost deja amânat de PSD. Ulterior, Nicolae Bacalbașa și-a cerut scuze pentru termenul folosit la adresa colegului său.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Ion Țiriac, detronat de un alt român, în topul bogătașilor ( 12 Septembrie 2019 )

  Ion Țiriac nu mai este cel mai bogat român! Omul de afaceri în vârstă de 80 de ani a fost detronat de un alt român, de numai 47 de ani. Cel ouțin așa rezultă din cel mai recent top al miliardarilor lumii, publicat de Forbes.

 • Proiect de modificare a legii privind RCA ( 6 Septembrie 2019 )

  Se schimbă regulile pentru decontarea RCA! Potrivit unei inițiative legislative PSD și ALDE, care modifică legea privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, decontarea între asigurătorii RCA, în cazul unui accident...

 • Viorica Dăncilă merge mai departe, până în Parlament ( 29 August 2019 )

  PSD nu renunță! Premierul, Viorica Dăncilă, a precizat că Guvernul își va continua activitatea și că va merge în Parlament, unde va încerca să obțină susținerea necesară, pentru că are o responsabilitate față de țară și față de români, dând...

 • PSD rămâne singur la guvernare, după plecarea ALDE ( 27 August 2019 )

  PSD rămâne la guvernare! Cel puțin așa a declarat, astăzi, premierul Viorica Dăncilă, în timpul ședinței de Guvern. Șefa Executivului a precizat că a luat act de decizia formațiunii politice ALDE de a rupe coaliția de guvernare, pe care o percepe ca un joc politic pentru obținerea de voturi. Viorica Dăncilă a mai afirmat că partidul pe care îl conduce va continua singur implementarea programului de guvernare, întrucât România are nevoie de stabilitate.

  VIORICA DĂNCILĂ, premierul României "Guvernarea nu este perfectă, dar cu siguranță este eficientă. Am luat măsuri economice foarte bune, apreciate atât de cetățeni, cât și de mediul de afaceri, iar acest lucru se vede în creșterea economică sustenabilă și în creșterea nivelului de trai al populației."

  Viorica Dăncilă a dorit să le mulțumească foștilor parteneri de la ALDE pentru colaborare, în special, ministrului Afacerilor Externe, Ramona Mănescu. Aceasta a declarat că își asumă excluderea din ALDE, dar că nu va trece la PSD. „Eu îmi continui misiunea ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient”, a precizat Mănescu. ALDE a decis luni, ieșirea de la guvernare, miniștrii partidului urmând să demisioneze. Liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, preciza, luni, că miniștrii care nu demisionează vor fi excluși și că el demisionează de la șefia Senatului. Premierul susține că decizia Ramonei Mănescu de a rămâne la șefia M.A.E. demonstrează că aceasta a înțeles că repsonsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

 • Viorica Dăncilă, desemnată candidatul PSD la prezidențiale ( 23 Iulie 2019 )

  Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale! Social-democrații au ales-o pe Dăncilă, cu majoritate de voturi, în ședința Biroului Permanent Național care a avut loc astăzi. Rezultatul votului va fi validat în Comitetul Executiv Național al PSD...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2