România are nevoie de un proiect politic major, iar politicienii trebuie să revină la problemele reale ale românilor și să încerce să le rezolve. Asta a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, imediat după ce a fost ales președinte al Senatului, cu 93 de voturi. Primul său discurs în noua calitate a fost unul cu accente de campanie, marcat de referiri la păstrarea USL, chiar dacă alianța s-a destrămat, în urma ieșirii PNL de la guvernare.
CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU, președintele Senatului "Proiectul politic USL este în momentul de față un proiect pe care nu am reușit să-l ducem la îndeplinire. Misiunea nu ne-am dus-o încă la îndeplinire. Trebuie să lucrăm împreună, pentru a nu-i dezamăgi pe cei care ne-au votat."
Tăriceanu a promis că va fi un președinte corect, echilibrat și echidistant, dar implicat. Candidatura sa a fost puternic susținută de premierul Victor Ponta, care a trecut peste dorința senatorilor PSD de a avea un candidat propriu la șefia Senatului.
VICTOR PONTA, premierul României "Au fost extrem de deschiși și le-am mulțumit senatorilor PSD. Printre ei erau câțiva care puteau să ocupe o astfel de funcție, dar toți au înțeles ca e un mesaj politic, pe care vrem să îl dăm."
Liderul liberal Crin Antonescu a criticat dur faptul că Tăriceanu a acceptat sprijinul PSD și l-a acuzat pe fostul coleg de partid că vrea să rupă PNL.
CRIN ANTONESCU, președintele PNL "Este cea mai rușinoasă atitudine a unui fost președinte al PNL."
Candidatura lui Tăriceanu a fost, însă, lăudată de membri marcanți ai PNL.
prin telefon: RADU STROE, deputat PNL "Există o mutare care mie imi dă speranțe că, într-un timp rezonabil, domnul Tăriceanu, din postura de senator independent și atât, va aduna în cadrul partidului o masă critică, care, finalmente, va duce spre reîntoarcerea PNL în USL."
La rândul său, liberalul Mihai Stănișoară spune că Tăriceanu va mai avea un cuvânt de spus în viața publică. Fostul premier liberal a devenit președinte al Senatului cu sprijinul USD și UDMR, la o săptămână după ce Crin Antonescu a demisionat din acest post, chiar în timpul ședinței Parlamentului în care a fost votat Guvernul Ponta III.
Decizii importante luate la Consiliul Național al Partidului Național Liberal. Formațiunea liberală elimină aproape jumătate din posturile de conducere și introduce 19 reprezentanți regionali în noua structură executivă care va fi votată la Congresul din iulie. Comisia de Statut a PNL a propus restructurarea completă a conducerii partidului, prin instituirea unui Birou Executiv redus la 27 de membri, cu aproximativ 50% mai puțin față de structura actuală. Ilie Bolojan a prezentat la ședința PNL schimbările radicale pe care le propune. Principala noutate: reintroducerea demisiei de onoare pentru președinții de organizații care obțin ultimele 10 locuri la alegeri.
Președintele Nicușor Dan l-a desemnat oficial, vineri, pe liderul interimar al PNL, Ilie Bolojan, pentru funcția de premier.
Nicușor Dan a depus jurământul în plenul reunit al Parlamentului și devine al cincilea președinte al României post-revoluționare. Este primul șef de stat român care vine din rândul societății civile și care câștigă alegerile prezidențiale ca independent.
Românii din diaspora, în atenția președintelui Nicușor Dan! Votul românilor stabiliți peste hotare arată că aceștia sunt conectați la ceea ce se întâmplă în țară, indiferent cu cine au votat. ”Respectăm votul și încercăm ca, în lucrurile...
În momentul în care datele centralizate de Autoritatea Electorală Permanentă au evidențiat victoria fără echivoc în alegeri a lui Nicușor Dan, mulțimea adunată în centrul Capitalei, care aștepta rezultatul cu sufletul la gură, a izbucnit în urale.
Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019