Date companie
 
 
 
 

Numirea Monei Pivniceru la Justiție, amânată din lipsă de cvorum la C.S.M.

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 August 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : sedinta, ponta, magistrati, cvorum, csm, kovesi, pivniceru
 

Mona Pivniceru mai are de așteptat până la preluarea Justiției. Demisia magistratului nu a fost prezentată membrilor C.S.M., din cauza lipsei de cvorum. Pentru ca ședințele C.S.M. să îndeplinească condiția de cvorum, este necesară prezența a 15 din cei 19 membrii ai Consiliului. Miercuri au fost prezenți doar 14 magistrați.

ALINA GHICA, președinte, C.S.M. "Ședința plenului s-a amânat din cauza lipsei de cvorum, dacã condițiile de cvorum vor fi îndeplinite, ședința plenului va fi reluatã. În caz contrar, mâine dimineațã pentru ora 9 a fost convocatã o ședințã a plenului."

Trei dintre absenți au invocat motive medicale grave în familie, un altul este plecat din țarã, iar procurorul George Bălan este suspendat. Procurorul general, Laura Codruța Kovesi, a declarat că se va prezenta din nou la ședință, când va fi chemată.

LAURA CODRUȚA KOVESI, procurorul general al României "Eu am anunțat că săptămâna asta sunt în București. Dacă voi fi anunțată să mă prezint la ședință, o să mă prezint, la fel cum am făcut și astăzi."

La C.S.M. a mers, dis-de-dimineață, și premierul Victor Ponta. Întrebat dacă Mona Pivniceru este cea mai bună alegere pentru Justiție, el a răspuns afirmativ.

VICTOR PONTA, premierul României "Nu cred că cineva poate să te țină cu forța într-o funcție dacă ți-ai dat demisia. E în interesul justiției să aibă un ministru."

Judecătoarea Mona Pivniceru, propusă pentru preluarea portofoliului Justiției, și-a înaintat luni demisia din magistratură. Pentru a fi efectivă și pentru a produce efecte juridice, demisia trebuie prezentată plenului C.S.M., a cărui hotărâre este transmisă ulterior președintelui țării, în vederea emiterii decretului de eliberare din funcție. Abia apoi se trece la preluarea efectivă a funcției de ministru al Justiției.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2