Date companie
 
 
 
 

O nouă amânare din lipsă de cvorum

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Septembrie 2021
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : motiune de cenzura
 

O nouă ratare, în telenovela moțiunii de cenzură! Ședința birourilor permanente din Parlament, convocată sâmbătă, la ora 11:00, pentru a lua act de depunerea moțiunii de cenzură USR PLUS - AUR și a stabili calendarul dezbaterii acesteia, a fost amânată din lipsă de cvorum. Prima ședință a birourilor permanente, convocată vineri, la ora 23.00, în sistem on-line, imediat după depunerea de către AUR și USR PLUS a moțiunii de cenzură, s-a încheiat fără niciun rezultat, tot din lipsă de cvorum. O nouă ședință este programată pentru luni, la ora 12:00. Potrivit liderului deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, de la ședința de sâmbătă-dimineață a birourilor permanente reunite au lipsit, din nou, reprezentanții PNL și PSD. La ședință au fost prezenți 12 parlamentari, în condițiile în care, pentru împlinirea cvorumului, era necesară prezența a cel puțin 14. Co-președintele USR PLUS, Dan Barna a declarat, vineri-seară, că moțiunea de cenzură înaintată de formațiunea sa și AUR este calea parlamentară pentru ca, în cel mai scurt timp, să avem un nou premier, iar coaliția să meargă mai departe.


O nouă amânare din lipsă de cvorum

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Motiunea a trecut, Guvernul Ungureanu a fost demis ( 27 Aprilie 2012 )

  Guvernul Ungureanu a fost demis, la mai putin de 80 de zile de la învestitura. Moțiunea de cenzură 'Opriți Guvernul șantajabil. Așa nu, niciodată!', inițiată de Opoziție, a fost adoptată de Legislativ, cu 235 voturi pentru, in conditiile in care erau necesare doar 231 de voturi pentru ca motiunea sa treaca. USL a anuntat ca este dispusa sa-si asume responsabilitatea conducerii Guvernului, Victor Ponta fiind propunerea pentru funcția de prim-ministru, dupa cum el insusi a anuntat. Premierul Mihai Razvan Ungureanu a precizat ca nu si-a spus ultimul cuvant.

 • Opozitia nu a reușit nici de această data sa pice cabinetul condus de Emil Boc ( 20 Decembrie 2010 )

  Guvernul Boc rezista! Opozitia nu a reușit nici de această data sa pice cabinetul condus de Emil Boc prin motiune de cenzura. PSD si PNL au mai avut nevoie de 46 de voturi pentru ca executivul sa cada.

 • Opozitia asteapta decizia Curtii Constitutionale pe legea educatiei ( 2 Noiembrie 2010 )

  Pana la motiunea de cenzura, opozitia asteapta decizia Curtii Constitutionale in privinta Legii Educatiei. Daca actul normativ va fi declarat neconstitutional, atat angajarea raspunderii guvernamentale, cat si motiunea, vor cãdea.

 • Guvernul, amenintat de o noua motiune ( 28 Octombrie 2010 )

  Nici nu a scăpat bine de motiunea de cenzura, că Executivul este amenințat acum cu alta. Liberalii spun că vor iniția o nouă moțiune, dupa ce Guvernul si-a asumat răspunderea pe Legea Educației. La nivelul grupului parlamentar al PNL s-a demarat deja procedura inițierii unei moțiuni și strângerii de semnături pentru depunerea acesteia.

 • Moțiunea de cenzură, la votul din Parlament ( 27 Octombrie 2010 )

  Cabinetul Boc a dat piept cu motiunea de cenzura a opozitiei. Este cea de-a cincea, de cand premierul Emil Boc se afla in fruntea Palatului Victoria.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2