Date companie
 
 
 
 

Orban: România nu poate menține ținta de deficit bugetar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2019
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : deficit, Ludovic Orban
 

Premierul Ludovic Orban, pesimist în ceea ce privește pragul deficitului bugetar! Șeful Executivului a declarat că, după părerea sa, nu există șanse ca țara noastră să se mențină, anul acesta, în ținta de deficit bugetar de 3% din Produsul Intern Brut. Orban susține că echipa sa încearcă să reașeze cheltuielile lăsate de Guvernul Dăncilă. "De când e PSD-ul, au rostogolit de pe un an pe altul cheltuieli. Adică au trecut cheltuieli care trebuiau efectuate în noiembrie, decembrie, pe anul următor”, a precizat Ludovic Orban. Întârzieri la rambursările de TVA către firme în valoare de 5,2 miliarde lei, lucrări avizate și plăți care trebuiau făcute de peste cinci miliarde de lei în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală sau concedii medicale neplătite, sunt doar câteva dintre exemplele oferite de către premier.

Pe de altă parte, Ludovic Orban a asigurat că Guvernul va da fonduri, după rectificarea bugetară, orașelor care se află în impas financiar. Declarațiile premierului vin după ce acesta a anunțat că 43 de orașe mici și mijlocii, între care unele din Iași, Dolj și Harghita, nu au bani pentru salarii, pentru cheltuielile de funcționare sau pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu dizabilități. Din această cauză, orașele riscă să rămână fără iluminat public, iar școlile din respectivele orașe, fără încălzire. Potrivit președintelui Asociației Orașelor din România, s-a ajuns în această situație, după ce fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, nu a dorit să asigure orașelor mici și mijlocii un buget minim de funcționare, în valoare de 1.000 de lei pe cap de locuitor.


Orban: România nu poate menține ținta de deficit bugetar

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Klaus Iohannis l-a desemnat pe Orban premier, în urma consultărilor ( 13 Martie 2020 )

  Ludovic Orban, desemnat premier, pentru a treia oară! Șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat că propunerea sa pentru puncția de prim-ministru al României este Ludovic Orban, acesta fiind singurul nume pe care l-a primit, în urma consultărilor avute cu partidele politice.

 • Cursul leu/euro, motiv de dispută între PSD și BNR ( 26 Ianuarie 2019 )

  PSD cere Băncii Naționale Române să apere moneda națională! Solicitarea vine după ce cursul de referință stabilit, ieri, a fost de 4,76 de lei pentru un euro, ajungând, astfel, la un nou nivel record. Într-o postare pe pagina de facebook...

 • Deficitul de forță de muncă din România, tot mai accentuat ( 5 Iunie 2018 )

  Deficitul de forță de muncă din România, tot mai accentuat. Liderii Echipei RePatriot, proiectul de repatriere prin antreprenoriat adresat românilor din Diaspora, au subliniat lipsa inițiativei antreprenoriale, determinate de lipsa de încredere în viitor.

 • Grindeanu promite creștere economică, deficit redus și noi locuri de muncă ( 16 Ianuarie 2017 )

  Promisiuni încurajatoare ale șefului Guvernului, pentru anul acesta! Premierul Sorin Grindeanu a prezentat, aseară, într-o emisiune de televiziune, măsurile avute în vedere de Guvern pentru pensionari și salariați! Șeful Executivului a precizat, mai întâi, când când va fi gata bugetul pe anul acesta.

 • Isărescu anunță creșterea deficitului public, iar Cioloș spune că nu sunt bani pentru mărirea pensiilor și salariilor ( 15 Martie 2016 )

  Guvernatorul B.N.R. trage un semnal de alarmă! Mugur Isărescu a declarat, marți, la Forumul "Strategia de dezvoltare a României, regionalizare și convergența la euro", că în ultimele două decenii nu a văzut atâtea pericole la adresa stabilității economice și financiare a României câte vede acum. El îi avertizează pe români că s-au culcat pe o ureche și că...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2