Date companie
 
 
 
 

Ovidiu Silaghi și Eduard Hellvig pleacă în Parlamentul European

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Septembrie 2013
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : pnl, Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig
 

PNL îi trimite pe Ovidiu Silaghi și Eduard Hellvig în Parlamentul European! Cei doi și-au dat demisia din Legislativul României, pentru a prelua cele două mandate rămase vacante la Bruxelles, în urma demisiei lui Cristian Bușoi și a Ramonei Mănescu. Șeful liberalilor susține că nu este vorba de nici o strategie de eludare a legii în cazul lui Silaghi. Acesta este cercetat de procurorii DNA, pentru că ar fi luat mită de 200.000 de euro.

CRIN ANTONESCU, președintele PNL: "Dacă în legătură cu domnul Silaghi există întrebarea privitoare la situația sa juridică, nu are niciun fel de influență. Parlamentul European are aceleași reguli ca și Parlamentul României. În niciun fel prezența sa în Parlamentul European nu va obstrucționa sau întârzia demersurile pe care DNA sau altcineva dorește să le facă în cazul său."

În aceste condiții, avizul pentru începerea urmăririi penale se află în penița președintelui Traian Băsescu.

BOGDAN CIUCĂ, președintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaților: "Biroul Permanent va returna dosarul acolo de unde a venit, respectiv la procurorul general. Practic, există procedura pe care o știți deja, în care președintele poate să facă această solicitare, să dea acest aviz pentru toți actualii sau foști ministri care nu sunt parlamentari."

În urmă cu două săptămâni, procurorii DNA au cerut Camerei Deputaților să avizeze cererea de urmărire penală a lui Silaghi, fost ministru al Transporturilor, acuzat de trafic de influență. Demisia liberalului din Parlament scutește legislativul de o astfel de decizie. Potrivit procurorilor, există indicii temeinice care arată că, în cursul anului trecut, Ovidiu Silaghi i-ar fi pretins lui Nelu Iordache să deschidă noi rute, prin firma de transport aerian a omului de afaceri, între Aeroportul din Satu Mare și alte destinații din Europa. În schimbul acestui serviciu și pentru 200.000 de euro, fostul ministru îi promitea lui Iordache derularea contractelor pe care firma le încheiase cu oficialii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale. Și Eduard Hellvig ar urma să preia un fotoliu de europarlamentar. Președintele PNL, Crin Antonescu, anunța săptămâna trecută că secretarul general al partidului va ocupa unul dintre cele două locuri vacante.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2