Date companie
 
 
 
 

Parlamentarii USL au mers la ședința de plen a Camerei, pentru a o revoca pe Roberta Anastase

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Aprilie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : opozitie, vot, plen
 

Opoziția a întrerupt protestul legislativ, pentru a încerca să o înlocuiască pe Roberta Anastase de la șefia Camerei Deputaților. Parlamentarii PSD, PNL si PC au participat la ședința de plen și au cerut revocarea din funcție a democrat-liberalei. Deputații USL au ieșit însă din sală la mai puțin de o jumătate de oră de la începerea ședinței. Și asta după ce reprezentanții Puterii le-au cerut să meargă cu solicitarea către forul de conducere al Camerei.

MIRCEA DUȘA, deputat PSD: "Vă solicit să se completeze ordinea de zi cu cererea PSD si PNL (...) de sancționare a presedintelui CDEP (...) Solicit votul plenului pentru completarea ordinii de zi."

Cererea USL de suspendare a Robertei Anastase nu a fost supusă la vot.

MIRCEA TOADER, deputat PDL: "Conform regulamentului orice solicitare, trebuie sa intre in Biroul Permanent."

CĂLIN POPESCU TĂRICEANU, deputat PNL: "Cred ca trebuie sa luam o decizie fara inhibitii si sa incercam sa restauram cat de cat in plenul CDEP."

MIRCEA DUȘA, deputat PSD: "Una din solicitarile noastre era chiar respectarea parlamentului si a principiilor parlamentare. Nu vreti sa o faceti, vom parasi din nou sala.’’

AMBIANȚĂ (pleacă din sală, se ridică)

MIRCEA DUȘA, deputat PSD: ''-Ati părăsit sala, ce s-a întamplat? -Nu se respectă regulamentul, dumneavoastră nu ati invatat ca de trei ani in Parlament ca plenul este suveran? Daca refuza sa supuna votul plenului propunerea celor doua grupuri parlamentare este clar una dintre cele patru solicitari ale USL, era tocmai respectarea regulamentului."

Potrivit normelor, președintele Camerei Deputaților nu poate fi schimbat decât la cererea grupului parlamentar care l-a propus. În consecință, doar PDL poate solicita înlocuirea Robertei Anastase.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2