Date companie
 
 
 
 

Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori și jurnaliști

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Iunie 2018
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : proteste, parlament, incidente
 

Parlamentul va avea reguli mai stricte pentru vizitatori și jurnaliști, ca urmare a protestului de miercuri! Anunțul a fost făcut de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după ședința Birourilor permanente. De asemenea, cameramanii nu vor mai putea să se apropie de aleși. Tăriceanu s-a arătat foarte deranjat de ceea ce s-a întâmplat în Parlament. Acesta a afirmat că sunt funcționari care probabil nu și-au făcut treaba. Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că protestul reprezintă o manifestație fascistă, afirmând că "așa a început fascismul și totalitarismul în Europa".

Liderul PMP Eugen Tomac îl acuză pe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că vrea să transforme Parlamentul în unitate militară și spune că acest lucru arată atitudinea dictatorială a actualei puteri. Câțiva protestatari Rezist s-au aflat miercuri pe holul de la plenul reunit al Parlamentului în timpul discursului premierului Viorica Dăncilă și au strigat ”Justiție, nu corupție!”, ”Cuib de hoți și de mafioți”, ”Dragnea nu uita, asta nu e țara ta”, ei așezându-se pe jos, pentru a nu fi evacuați de către agenții de pază. Președintele PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă au ieșit din sala plenului reunit protejați de agenții de pază, care au făcut un cordon pentru ca protestatarii să nu ajungă în preajma celor doi.

Incidente au avut loc și în Piața Victoriei, unde au protestat peste 4 000 de oameni. De aici, mai multe persoane au fost ridicate de jandarmi și duse la Secția de Poliție. Ele au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acțiuni violente cu intenția de tulburare a adunării publice. În urma incidentelor, Uniunea Salvați România a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan. Potrivit liderului USR, Dan Barna "este greu de explicat situația în care a ajuns România în momentul de față. Dacă în decembrie 2016 era un stat normal, european, iată că după un an și jumătate violența este promovată ca politică de stat”, a conchis liderul USR.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2