Date companie
 
 
 
 

Parteneriat strategic româno-bulgar

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Martie 2023
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : Parteneriat romano bulgar
 

Șeful statului Klaus Iohannis și omologul său bulgar, Rumen Radev, au semnat la Sofia, declarația privind Parteneriatul Strategic româno-bulgar. Documentul arată profunzimea legăturilor noastre pe toate dimensiunile și răspunde necesității adaptării modului în care conlucrăm, a afirmat președintele României.

KLAUS IOHANNIS, președintele României
"Împreună cu Președintele Radev am semnat documentul care consemnează ridicarea nivelului relației dintre România și Bulgaria la nivel de Parteneriat Strategic. Profundele mutații geostrategice de la granițele noastre, cu consecințe asupra regiunii extinse a Mării Negre, mai ales în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, ne impulsionează să conștientizăm necesitatea unei cooperări și mai strânse. Am convingerea că acest nou cadru de cooperare va duce la materializarea unor noi proiecte de interes bilateral și regional, inclusiv în dosare de interes comun în cadrul Uniunii Europene, al NATO și al altor foruri internaționale."

Klaus Iohannis a convenit cu omologul său bulgar să prioritizeze acele domenii care corespund intereselor strategice, pentru a se asigura reziliența, dezvoltarea economică și securitatea. Aderarea la Spațiul Schengen s-a aflat de asemenea pe agenda întalnirii dintre cei doi demnitari.


Parteneriat strategic româno-bulgar

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2