Date companie
 
 
 
 

PDL pariază pe "Mișcarea Populară", la alegerile din 2012

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Februarie 2012
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, alegeri, Miscarea Populara
 

Puterea strânge rândurile, în perspectiva confruntărilor electorale de anul acesta! PDL lansează "Mișcarea Populară", o alianță deschisă oricărui partid interesat să strângă cât mai multe puncte în competiția cu Uniunea Social Liberală.

ELENA UDREA, președinte, PDL București: "Există așteptare pentru o mișcare populară a forțelor de dreapta de pe scena politică și nu numai, pentru cele care doresc progresul României. Există o așa de mare așteptare, încât în momentul acesta dacă nu o facem noi, oricine o face câștigă puncte."

Țărăniștii și ecologiștii nu refuză o asociere cu democrat-liberalii la alegerile din acest an. Liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu, spune că țărăniștii și PDL-iștii s-au înțeles încă din 2009 să colaboreze la alegerile din 2012. Și Gigi Becali ar putea da mâna cu PDL-iștii. În plus, democrat-liberalii vor să atragă de partea lor și persoane publice cu imagine bună, precum premierul Mihai Răzvan Ungureanu sau Raed Arafat.

prin telefon: AURELIAN PAVELESCU, președinte, PNȚCD: "În septembrie 2009, s-a semnat un protocol între cele două partide, pentru o colaborare în anul electoral 2012, sub auspiciile PPE. În acest moment, practic, noi nu punem decât în operă acel protocol votat de congresul PNȚCD."

Și ecologiștii sunt deschiși ideii de colaborare, deși până acum, nu au fost contactați pentru negocieri. Pun deja câteva condiții. Prima dintre ele ar fi ca venitul minim al românilor să crească la 1.000 de lei.

IOAN PĂUNESCU, președinte executiv, Partidul Ecologist: "În mișcarea populară, PER va putea intra doar în situația în care partidele care vor face parte din această mișcare vor susține interesele oamenilor și în special idealurile PER."

Democrat-liberalii speră să atragă și câteva figuri credibile de partea lor.

TRAIAN UNGUREANU, europarlamentar PDL: "Mihai Răzvan Ungureanu (...)este un bun intelectual, o valoare atât personală, cât și politică. El nu poate ieși din discuția despre o reformulare a forțelor de dreapta. (...) Dacă Gigi Becali va trece printr-o revoluție ideologică ..om vedea. Deocamdată, e liniște."

TITUS CORLĂȚEAN, senator PSD: "Ne interesează destul de puțin formulele și combinațiile și încercările de a mai salva ce mai e de salvat din PDL. Ne interesează mai mult ce avem noi de făcut la nivelul USL."



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Alegeri locale parțiale, în 23 de județe ( 27 Iunie 2021 )

    Alegeri locale parțiale, în 23 de județe! Cetățenii cu drept de vot din 6 orașe și din 30 de comune au fost chemați la urne, pentru a-și alege primarii ori consilierii locali. Cele șase orașe în care...

  • Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru conducerea PNL ( 30 Mai 2021 )

    Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.

  • Întrunirea noului parlament, în cel mult 20 de zile ( 7 Decembrie 2020 )

    Parlamentul nou-ales se întrunește după comunicarea rezultatelor finale ale alegerilor la convocarea președintelui României, în cel mult 20 de zile de la alegeri, potrivit Constituției României. Camera Deputaților...

  • AUR, un istoric scurt, dar controversat ( 7 Decembrie 2020 )

    Alianța pentru Unirea Românilor este un câștigător-surpriză al alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Niciun sondaj de opinie din campania electorală nu credita AUR cu un asemenea rezultat.

  • Procesul de vot în Diaspora, în desfășurare ( 5 Decembrie 2020 )

    Procesul de votare la alegerile parlamentare 2020 este în plină desfășurare în străinătate! Prima secție de vot din Diaspora s-a deschis vineri seară, la ora 20:00, ora României, în Auckland, Noua Zeelandă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2