Date companie
 
 
 
 

PNL face permutări, în problema schimbării miniștrilor liberali

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Februarie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : ponta, pnl, remaniere, antonescu, liberali, nicolaescu, ministrii, chitoiu, stroe, johannis, gerea, busoi, atanasiu, bpn
 

Propunerile de noi miniștrii, votate în Biroul Politic Național al PNL, sunt... aproape vechi! Fotoliul de la Interne, eliberat de Radu Stroe, cel de la Finanțe, vacantat prin demisia lui Daniel Chițoiu, cel de la Sănătate, părăsit de Eugen Nicolăescu și cel de la Economie, abandonat de Andrei Gerea, vor fi ocupate printr-un sistem de permutări care nu aduc vreun suflu nou, cu excepția nominalizării lui Klaus Johannis, la Interne.

CRIN ANTONESCU, președinte PNL "Domnul prim-vicepreședinte al partidului și primar al Sibiului, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru de Interne și viceprim-ministru, domnul Eugen Nicolăescu, pentru funcția de ministru al Finanțelor Publice, domnul Teodor Atanasiu, pentru Ministerul Economiei Naționale, și domnul Cristian Bușoi, pentru Ministerul Sănătății."

KLAUS IOHANNIS, propunerea PNL pentru M.A.I. "Cred că ceea ce ar trebui să fac acolo se poate descrie în mod excepțional foarte simplu: coordonare, fiindcă colegii mei m-au rugat, prin nominalizarea pe poziția de vicepremier, să coordonez acțiunile guvernamentale ale miniștrilor liberali! Ordonare în ceea ce privește instituțiile statului, care vor fi în subordinea mea, și, în fine, dar un lucru extrem de important, și în care cred, impunerea legii."

Daniel Chițoiu, care a demisionat de la Finanțe și din funcția de vicepremier, a declarat că își va concentra eforturile în activitatea de partid.

CRIN ANTONESCU, președinte PNL "Domnia sa a decis să demisioneze din Guvern și, în calitate de vicepreședinte, de mâine, va deține funcția de secretar general interimar, pentru a coordona eforturile organizatorice ale partidului."

DANIEL CHIȚOIU, fost ministru al Finanțelor "M-am hotărât să mă implic mai activ în PNL, interimar, la alegerile europarlamentare și prezidențiale. De aceea, mă retrag din Guvern, pentru că activitatea în guvern nu îmi va permite să mă ocup de funcția de secretar general."

Potrivit Mediafax, Crin Antonescu a declarat, vineri, după ședința PNL, că Victor Ponta a luat act de propunerile făcute și nu a ridicat obiecții sau nu a fost un refuz care să genereze o criză în legătură cu vreuna dintre propuneri. Potrivit alineatului 2 al articolului 85 din Constituție, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanță a postului, președintele țării revocă și numește, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului. În același articol se arată că, dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziția politică a Guvernului, președintele va putea exercita atribuția prevăzută la alineatul 2 numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2