Date companie
 
 
 
 

PNL și PDL vor fuziune rapidă și și candidat unic la prezidențiale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 2 Iunie 2014
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : PDL, cotroceni, pnl, blaga, candidat, unic, johannis, fuziune
 

Liberalii și democrat-liberalii doresc o fuziune cât mai rapidă și desemnarea unui candidat unic în cursa pentru Cotroceni. Cel puțin așa au declarat Klaus Iohannis și Vasile Blaga, după întâlnirea de luni a reprezentanților celor două partide.

KLAUS JOHANNIS, prim-vicepresedinte PNL demisionar "A fost o discuție scurtă și foarte bună. Am reconfirmat, împreună, că dorim o fuziune a partidelor noastre, cât de repede va fi posibil. De asemenea, am convenit câteva lucruri foarte concrete. Ce comisii vom avea - comisii mixte -, de ce anume se vor ocupa acestea. În cursul acestei săptămâni, deja vom desemna în ambele partide membrii din comisiile mixte, care vor trebui să înceapă să lucreze. Cred că acest început, în forță, arată determinarea noastră de a merge înainte. Reiau ideea cu candidat comun la prezidențiale".

VASILE BLAGA, președinte PDL "Lucrăm ca într-o alianță, practic. De astăzi, grupurile parlamentare ale celor două partide din Cameră și Senat vor lucra împreună. Eu cred că jumătatea lunii iulie, 1 august, ne va găsi - și sigur ne va găsi - cu un singur candidat desemnat."

Una dintre comisiile mixte PNL-PDL se va ocupa de statutul noului partid, iar o alta va lucra pe subiecte legate de justiție și statul de drept. Luni a fost a doua întâlnire între reprezentanții celor două partide, după ce, în urmă cu o săptămână, PNL și PDL și-au anunțat intenția de a forma o alianță a dreptei politice românești.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2