Date companie
 
 
 
 

PNL vrea interzicerea Partidului Mișcarea Populară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 August 2013
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : pnl, partidul, Miscarea Populara, bot, liberal, octavian, interzicere
 

Liberalii nu văd cu ochi buni Partidul Mișcarea Populară! Un deputat PNL propune interzicerea partidelor care au nume la fel ca ale fundațiilor din care s-au născut. Liberalul Octavian Bot a declarat că una dintre ținte este Partidul Mișcarea Populară, care ar avea la bază "o șmecherie ieftină."

prin telefon: OCTAVIAN BOT, deputat PNL "Eu am sesizat, in intentia aceasta de a prelua denumirea unei fundatii, o mare smecherie, pentru că dupa ce inființezi o O.N.G., formezi un partid cu aceeași denumire, mie mi se pare incorect. Administrația Prezidențială a devenit sediul acestui partid fantomă, că nu va reuși niciodată nimic, e o incercare inutilă a lui Băsescu, de a scoate un partid de dreapta."

Liberalii susțin că denumirea integrală, cea prescurtată și semnul unui partid, trebuie să se deosebească de cele ale asociațiilor și fundațiilor deja înregistrate. Octavian Bot a precizat că, în viziunea liberală, atunci când un partid politic preia numele unei fundații, alegătorii sunt induși în eroare intenționat. În replică, liderii Partidului Mișcarea Populară susțin că liberalilor le este frică de un nou adversar.

prin telefon: CRISTIAN PETRESCU, membru fondator PMP "E evident că e vorba de teama celor din PNL, față de PMP, și a potențialului de creștere. Nu e România prima, e un lucru foarte normal, atâta timp cât un partid colaboreaza cu o fundație."

prin telefon: ADRIAN PAPAHAGI, membru fondator PMP "Initiativa multitraseistului Octavian Bot, care a trecut prin toate partidele, arată că PNL, care a trădat Dreapta, se teme, de fapt, de PMP."

Liberalii mai au o inițiativă! Ei vor să li se interzică partidelor să formeze alianțe care să aibă denumiri deja folosite. Un exemplu este Alianța pentru Dreptate și Adevăr PNȚCD-Forța Civică, al cărei nume amintește de Alianța D.A., formată în 2007, între PNL și PD.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2