Date companie
 
 
 
 

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat candidatura pentru conducerea PNL

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Mai 2021
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : alegeri, pnl
 

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat astăzi candidatura la șefia PNL. El consideră că partidul, pe care l-a susținut dintotdeauna și în care are mare încredere, are nevoie de o conducere care să vină cu noi idei de guvernare.

FLORIN CÎȚU, premierul României

„Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Știți foarte bine, de fiecare dată spun că doar liberalismul salvează România. PNL are nevoie de un suflu nou, de o conducere care să vină cu noutate, să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin opt ani la guvernare. Vom transforma România într-o țară liberală de care să se bucure toți românii.”

Anunțul a fost făcut înainte de ședința Consiliul Național al PNL, reunit pentru a aproba calendarul alegerilor interne și detaliile pentru congres. Prim-ministrul României, intrat în politică în anul 2016, are ferma convingere că va câștiga. Mai mult decât atât el a susținut că a purtat discuții pe această temă cu actualul lider PNL, Ludovic Orban, însă nu a vorbit și despre reacția acestuia. Întrebat dacă după cel care pierde își va da demisia din funcția publică pe care o ocupă: de premier, respectiv de președinte al Camerei Deputaților, Florin Cîțu a precizat că alegerile interne nu au legătură aceste funcții, iar experiența lui Ludovic Orban este una valoroasă pentru PNL.

FLORIN CÎȚU, premierul României

„Eu am spus că voi câștiga. Competiția abia începe, dar sigur domnul Ludovic Orban are o experiență important în Partidul Național Liberal.”

De partea cealaltă, Ludovic Orban a susținut că nu se teme de competiție și nu a exclus nici posibilitatea intrării în cursă a unui al treilea candidat.

LUDOVIC ORBAN, președinte PNL 

„Am salutat intrarea în cursă a lui Florin Cîțu. Va fi o competiție interesantă, o competiție de viziuni, de proiecte, obiectivă, care sunt convins că va face bine Partidului Național Liberal. Membrii Partidului Național Liberal au de unde alege. Partidul Național Liberal este un partid democratic, un partid în care nimeni nu a fost descurajat să candideze, dacă are o ofertă serioasă pentru conducerea Partidului Național Liberal. Mie, personal, nu mi-a fost niciodată teamă de competiție.”

Printre actualii susținători a lui Florin Cîțu se numără vicepremierul Raluca Turcan, Ministrul Apărării Naționale Nicolae Ciucă, europarlamentarul Rareș Bogdan, vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu, precum și primarul Clujului, Emil Boc. Alegerile în filialele PNL vor începe în iunie, iar Congresul ar putea avec loc în 25 septembrie.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2