Date companie
 
 
 
 

Premierul Ponta a anunțat că toate fondurile europene pentru România au fost deblocate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Octombrie 2013
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : fonduri, victor ponta
 

Premierul Victor Ponta a anunțat în Parlament, în cadrul dezbaterii privind fondurile europene, că toate programele operaționale sectoriale pentru România au fost deblocate! Opoziția nu a fost, însă, impresionată de vestea șefului Executivului.

VICTOR PONTA, premierul României: "În urma discuției pe care am avut-o în urmă cu câteva ore cu comisarul Johannes Hahn, m-a anunțat că și programul de creștere a competitivității a fost definitiv deblocat. (...) Absolut toate programele operaționale sectoriale sunt deblocate și se transmit cereri de decontare la Comisia Europeană. (...) Deși ceva a început prost, s-a infirmat regula lui Murphy și nu s-a terminat și mai prost!"

Cât despre bugetul pentru 2014-2020, Ponta spune că România a fost defavorizată.

VICTOR PONTA, premierul României: "Vă prezint o situație seacă, important acum, cum spune Comisia Europeană, e să nu plângem după laptele vărsat. Nu plângem, doar să știm că în cana României e mai puțin lapte ca în cana vecinilor."

Democrat-liberalii susțin, însă, că premierul nu știe despre ce vorbește și i-au spus că seamănă cu personajul de ficțiune "Habarnam". Cei din PDL chiar i-au oferit în dar cartea scrisă de Nikolai Nosov.

ALEXANDRU NAZARE, deputat PDL:"Toată povestioara de azi îmi amintește de un lucru interesant, de ''Aventurile lui Habarnam'', o poveste cu care sigur veți empatiza, din lumea automobiliștilor. (...) Domnule prim-ministru, nu-i suficient să tragi de manetă și să învârți de volan, trebuie să mai știi și cum!"

AMBIANȚĂ: "Am o cărticică pentru dumneavoastră!" (deputatul îi înmânează cartea lui Ponta, își dau mâna și Ponta studiază cartea)

În replică, Victor Ponta a amintit de situația fondurilor europene din luna mai 2012, când rata de absorbție era de 7 la sută.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare pentru fraudă ( 15 Decembrie 2019 )

  Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de D.N.A. Constanța pentru fraudă! El ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare, pentru a ocupa un post de expert într-un proiect european administrat de Ministerul Dezvoltării...

 • Anchetă transnațională privind fraude cu fonduri europene, în desfășurare ( 30 Octombrie 2019 )

  Dezvăluire șocantă, privind fraude uriașe cu fonduri europene! Șeful interimar al D.N.A., Călin Nistor, a anunțat că este în desfășurare o mare anchetă transnațională, având ca obiect fraude cu fonduri europene în agricultură.

 • Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, pasibil de închisoare cu executare ( 22 Mai 2019 )

  Direcția Națională Anticorupție a cerut condamnarea la închisoare cu executare a arhiepiscopului Tomisului, Teodosie, în dosarul privind obținerea ilegală de fonduri europene. Procurorii anticorupție au solicitat instanței ca pedeapsa...

 • Proiect de înzestrare cu table digitale pentru sălile de clasă și tablete pentru elevi ( 5 Februarie 2019 )

  De la cretă și stilou, elevii români vor trece la tablă inteligentă și tabletă. Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, are în plan ca, de anul viitor, toate clasele de gimnaziu și liceu din România să fie dotate cu tablă inteligentă, iar fiecare elev...

 • Fondurile europene, în pericol ( 21 Ianuarie 2019 )

  Fondurile europene, condiționate de respectarea statului de drept! Comisarul pentru Dezvoltare Regională, Corina Crețu, a afirmat, la Palatul Parlamentului, că este normal ca atunci când o țară intră în familia UE să aibă atât drepturi, cât și obligații. Noua rezoluție este privită cu mare îngrijoarare și de mediul de afaceri din țara noastră.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2