Date companie
 
 
 
 

Președintele Băsescu, împotriva fenomenului mitei electorale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Ianuarie 2011
Categorie : Politic | Cuvinte cheie : buget, alegeri, 2012, traian basescu, mita electorala, finantare campanii electorale, cheltuieli candidati
 

Fără mită electorală! Asta vrea președintele Traian Băsescu pentru urmatoarele alegeri, care vor avea loc in 2012. Seful statului sustine finantarea campaniilor electorale de la bugetul de stat si vrea sa le limiteze cheltuielile candidatilor.

TRAIAN BASESCU - presedintele Romaniei: "Trebuie sã avem forta sã întrerupem mita electoralã si sã curãtãm alegerile, asumându-ne standarde de cost pentru fiecare candidat si dându-i bani din bugetul de stat. Vã asigur cã este mult mai ieftin asa! Când stii candidatul mult mai usor îi numeri sepcutele si afisele. Si îi scrii acolo în lege pe ce poate sã cheltuie cei 50.000 lei!"

prin telefon: RELU FENECHIU - vicepresedinte PNL: "PDL a adus mita electoralã la rang de artã în România. Toate alegerile partiale care au avut loc în perioada în care Guvernul Boc a fost la putere în România au avut cele mai urâte istorii din punctul de vedere al mitei electorale"

prin telefon: KELEMEN HUNOR - presedinte executiv UDMR: "Eu sunt de acord cu orice plafonare rationalã si orice solutie prin care în campaniile electorale se introduc câteva reguli foarte stabile si transparente în ce priveste cheltuielile. "

Si nu doar la acest capitol vrea presedintele reformă. Fãrã scutiri de impozit din interes electoral si fãrã ajutoare sociale excesive - acestea sunt directiile trasate de liderul de la Cotroceni pentru reformarea statului.

TRAIAN BASESCU - presedintele Romaniei: "A fost o generozitate excesivã în ajutoare! Aceasta a fost mânatã de interese politice si rezultatul a fost o stimulare a nemuncii! Pasii întreprinsi de Guvern trebuie accelerati în 2011 - resursele sã fie adresate celor cu nevoi! "

Presedintele Traian Bãsescu sustine cã reforma statului o implicã si pe cea în domeniul electoral, asa ca a propus introducerea votului uninominal într-un singur tur sau în douã tururi. În plus, șeful statului atrage atentia cã reducerea numãrului de parlamentari se poate face si prin lege, nu doar prin revizuirea Constitutiei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2